István084 kérdése:
Veszélyeztetett terhes táppénz alatt mennyi a táppénz?
Figyelt kérdés
Az tudom hogy ezalatt a fizetésem 60%-át kapom és hogy ha korházba kell befeküdnöm akkor 50 % ,de nem tudna valaki segítséget adni hogy tudnám kiszámolni és mi alapján hogy mennyi lesz ez a 60%? Mivel sokmindent halottam. Azt is hogy nettó,illetve bruttó bérből számolják. Illetve hogy minden naptári napra kapoktáppénzt? 3 éve ugyanott dolgozom. Az átlagkeresetem általában minden hónapban Nettó 100-110 ezer ft volt. Ebből akkor most mennyit kaphatok majd? Néha ha volt túlórám akkor 120 is megvolt. Illetve minden év végén 13 dik havi.gondolom ezek is beleszámítanak vagy nem? De átlagban 100-110 ezer volt.2014. máj. 29. 01:15
2/7 anonim válasza:
Nettó 100 esetén 60 ezer lesz, és majd ehhez jön a családi adókedvezmény a betöltött 90 napos terhesség után. Az kb 15 ezer.
3/7 anonim válasza:
Konkrétan a sajàt példámat tudom leírni. 168500 a bruttóm (fix havi bér nem jár hozzá semmiféle pótlék), 110000 nettót szoktam kapni. Február óta vagyok táppénzen és átlag 90-98000 Ft-ot kapok (mert ugye nem csak a munkanapokat, hanem a munkaszüneti és szabadnapokra is számolják). Családi adókedvezményt nem érvényesíthetsz ha táppénzen vagy, csak a férjed ha dolgozik (ha csak élettársak vagytok akkor csak a jövőre az adóbevallásában érvényesítheti a terhesség 91. napjától a szülésig terjedő időszakra járó adókedvezményt).
4/7 anonim válasza:
Táppénzből is lehet érvényesíteni a családi adókedvezményt nem igaz hogy nem.
5/7 anonim válasza:
2-es vagyok. Élettársnak, férjnek semmi köze a családi adókedvezményhez. Jár, és kész. Igazolás kell a dokitól, ennyi. Azt leadod a táppénzes papírral.
Ne írjatok már hülyeségeket! :D
6/7 anonim válasza:
Már miért ne lenne köze hozzá???
Ugyanúgy igényelheti, sőt ha az apának magasabb a keresete még az is előfordulhat, hogy jobban ki tudják használni.
7/7 anonim válasza:
"Családi adókedvezményt nem érvényesíthetsz ha táppénzen vagy, csak a férjed ha dolgozik (ha csak élettársak vagytok akkor csak a jövőre az adóbevallásában érvényesítheti a terhesség 91. napjától a szülésig terjedő időszakra járó adókedvezményt)."
Én erre értettem, hogy a férjednek semmi köze hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!