Miért nem tudják már megérteni?
Bocsi már irtad, nagyon jól tetted!
71% os te normális vagy? Vagy neltalán szinten ilyen hülye vadállat?
Nőgyógyásznál hogy kerül ez egyáltalán szóba? A terhesség végefelé járok és soha, semmilyen magánéleti témáról nem beszélgettem az orvossal, csakis a terhességgel kapcsolatos egészségügyi állapotomról.
Mondjuk a védőnővel sem.
Nos, csak hogy tudd: egy gyereknek akkor sem szabad rosszat mondani az apjárol/anyjarol, ha az az igazság. Amig kicsi, addig azonosítja magat a szulovel es ugy éli meg, hogy o maga a rossz, nem az apa/anya.
A kedves hozzászólónak pedig, aki vadállat az képzel: no vagyok, van gyerekem is es az apuka a kerdezohoz hasonló, csupán nem fizikai, hanem érzelmi téren volt agresszív. Ettől függetlenül tisztában volt vele, hogy apa lesz, mert en nem akartam elsüllyedni az o értelmi szintjére. A bíróságon siman megvonták a felugyeleti jogát az előzmények utan. Az en lelkiismertem nyugodt. A gyerekem pedig mivel meg kicsi, ugy tudja, hogy vannak olyan emberek, akik nem tudnak gyereket nevelni, mert problémáik vannak. Ja, pszichológus es pszichiáter egybehangzó véleménye volt ez az indoklás.
Egyetértek utolsóval annak ellenére, hogy a kérdezőt is megértem maximálisan. Abba azért bele kellene gondolni, hogy mit érez és gondol a gyerek, aki azt látja majd a kis közösségében, hogy mindenkiért jön az apukája az oviba, csak az ő apja egy "féreg", aki nincs velük, aki nem jön érte soha, aki megverte az anyját. Ilyen hitben élni egy gyereknek szerintem borzasztó lehet.
Én úgy érzem, hogy a kedves kérdező a saját (jogos) sérelmei miatt amolyan bosszúvágy által vezérelve meg szeretné vonni a biológiai apjától a gyereket. Ezt egyáltalán nem tartom helyesnek. Azt is ki merem jelenteni, hogy a saját probléma kivetítése egy harmadik félre, aki ráadásul csak és kizárólag elszenvedője lesz az egésznek, kifejezetten önző dolog. Hozzáfűzném, hogy a bántalmazás után tudtad csak meg, hogy babát vársz, így még csak azt sem mondhatod, hogy "az a szemét megverte a terhes párját."
Nem tartalak gerinctelennek, inkább gyávának. Miért szakítottál meg vele minden kapcsolatot? Miért bujkálsz? Miért nem jelentetted fel akkor, amikor látható sérüléseid keletkeztek miatta? Miért most, utólag akarsz egy gyerekes bosszú által elégtételt venni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!