Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Miért nem tudják már megérteni?

Miért nem tudják már megérteni?

Figyelt kérdés
28 hetes terhes vagyok, egyedül szeretném felnevelni a kisbabámat, mert a volt párom csúnyán megvert egy veszekedés után, rá két hétre tudtam meg hogy kisbabát várok. Nem tudja, hogy terhes vagyok, nem is akarom, ezek után, hallani sem akarok róla! A szüleim támogatnak, az anyagi helyzetem jó, van munkahelyem, lakásom. Viszont a nőgyógyászom és a védőnő sem hagy békén, pedig elmondtam nekik a történetet, a nőgyógyászom minden egyes vizsgálat után nyomja az orrom alá, hogy az apaságihoz milyen papírok kellenek. Miért nem tudják megérteni, hogy nem akarom, hogy az életünk része legyen. Múltkor az uh-s csaj szó szerint azt mondta, hogy gerinctelen vagyok, hogy megfosztok valakit a gyerekétől! Már orvos váltáson gondolkodom, csak akkor más városba kellene mennem, ami elég messze van tőlem.
2014. márc. 31. 12:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%
Ugyan ugy megítélik neki a láthatást mivel a gyereket nem veszélyeztete (még) "csak" a párját ettől még a biroság szemében a gyerekét nem veszélyeztette, már pedig ilyenkor megkapja. Ő meg rettegjen hogy mit müvel éppen amikor nála van. Én se mondanám el és le is tagadnám hogy az övé. Esetleg elköltözni nem tudsz, hogy ne derüljön ki.?
2014. márc. 31. 13:24
 12/20 anonim ***** válasza:
Az előzmények ismeretében max felügyelt lathatast ítéljenek meg, nyugi.
2014. márc. 31. 13:25
 13/20 A kérdező kommentje:
Megmondom neki, hogy mit mondott az a féreg nekem, amikor a földön hevertem, és azt, hogy nem voltam őt képes elvetetni, pedig mindenki ezt javasolta, és, hogy imádom őt akár milyen is volt az apja.
2014. márc. 31. 13:26
 14/20 anonim ***** válasza:

Bocsi már irtad, nagyon jól tetted!

71% os te normális vagy? Vagy neltalán szinten ilyen hülye vadállat?

2014. márc. 31. 13:26
 15/20 anonim ***** válasza:
78%
Az orvosnak meg védőnőnek meg mond meg csak nem tanácsadásra jársz hanem egészségügy vizsgálatra. Törödjenek a dolgukkal ne a magánéleteddel. De ha nagyon nem szállnak le rólad mond azt hogy nem is tudod kié . Az apaságit is ezért nem töltöd ki.
2014. márc. 31. 13:38
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nőgyógyásznál hogy kerül ez egyáltalán szóba? A terhesség végefelé járok és soha, semmilyen magánéleti témáról nem beszélgettem az orvossal, csakis a terhességgel kapcsolatos egészségügyi állapotomról.

Mondjuk a védőnővel sem.

2014. márc. 31. 14:53
 17/20 anonim ***** válasza:
26%

Nos, csak hogy tudd: egy gyereknek akkor sem szabad rosszat mondani az apjárol/anyjarol, ha az az igazság. Amig kicsi, addig azonosítja magat a szulovel es ugy éli meg, hogy o maga a rossz, nem az apa/anya.

A kedves hozzászólónak pedig, aki vadállat az képzel: no vagyok, van gyerekem is es az apuka a kerdezohoz hasonló, csupán nem fizikai, hanem érzelmi téren volt agresszív. Ettől függetlenül tisztában volt vele, hogy apa lesz, mert en nem akartam elsüllyedni az o értelmi szintjére. A bíróságon siman megvonták a felugyeleti jogát az előzmények utan. Az en lelkiismertem nyugodt. A gyerekem pedig mivel meg kicsi, ugy tudja, hogy vannak olyan emberek, akik nem tudnak gyereket nevelni, mert problémáik vannak. Ja, pszichológus es pszichiáter egybehangzó véleménye volt ez az indoklás.

2014. márc. 31. 16:00
 18/20 anonim ***** válasza:
48%

Egyetértek utolsóval annak ellenére, hogy a kérdezőt is megértem maximálisan. Abba azért bele kellene gondolni, hogy mit érez és gondol a gyerek, aki azt látja majd a kis közösségében, hogy mindenkiért jön az apukája az oviba, csak az ő apja egy "féreg", aki nincs velük, aki nem jön érte soha, aki megverte az anyját. Ilyen hitben élni egy gyereknek szerintem borzasztó lehet.

Én úgy érzem, hogy a kedves kérdező a saját (jogos) sérelmei miatt amolyan bosszúvágy által vezérelve meg szeretné vonni a biológiai apjától a gyereket. Ezt egyáltalán nem tartom helyesnek. Azt is ki merem jelenteni, hogy a saját probléma kivetítése egy harmadik félre, aki ráadásul csak és kizárólag elszenvedője lesz az egésznek, kifejezetten önző dolog. Hozzáfűzném, hogy a bántalmazás után tudtad csak meg, hogy babát vársz, így még csak azt sem mondhatod, hogy "az a szemét megverte a terhes párját."

Nem tartalak gerinctelennek, inkább gyávának. Miért szakítottál meg vele minden kapcsolatot? Miért bujkálsz? Miért nem jelentetted fel akkor, amikor látható sérüléseid keletkeztek miatta? Miért most, utólag akarsz egy gyerekes bosszú által elégtételt venni?

2014. márc. 31. 18:03
 19/20 anonim ***** válasza:
79%
Írta ha elolvastad volna, hogy volt ügy belőle és távoltartásija is van. De te meg ne akard már ilyen aggressziv emberhez lökdösni a gyereket meg a kérdezőt azzal hogy bűntudatot kelltesz alaptalan vádaskodással. Nagyon jól teszi a kérdező hogy megvédi a gyermekét a lehetséges bántalmazástól. Persze az teljesen rendben lenne hiszen ő az "apja" ?
2014. márc. 31. 20:01
 20/20 anonim ***** válasza:
74%
Azt azért nehezen hiszem el, hogy egy áldott jó ember hirtelen akkora vadállat lesz, hogy agyonveri a szeretett párját. Szerintem a kérdező nagyon sokat ferdít, egyoldalúan nyilatkozik. Nem azt akarom ebből kihozni, hogy felmenteném a pasast, mert amit tett, arra nincs mentség. DE! Egy agresszív állattól miért kellett teherbeesni? A kapcsolat abban a két hétben ment tönkre, míg terhes lett? Egy kapcsolatnak, ami működőképes és ahova gyerek érkezik, az hogy a büdös életbe fajulhat tettlegességig? Lehet, hogy én vagyok furán összerakva, de az én kapcsolataimban eddig tudtam úgy irányítani a saját pozíciómat, hogy lehetőleg engem is boldoggá tegyen az egész és ha arra kerül a sor, lépni tudjak a saját érdekemben. Itt van már az a gyerek és rajta csattan az ostor. Szép kis felnőttek vagytok mind a ketten! Amúgy a kérdés feltevést sem értem. Miért nem értik meg? Mert nem lát bele senki az életedbe! Amit itt írsz magadról, abból következtetünk, amit mondasz a nőgyógyásznál, abból meg ők következtetnek. Nem kell ennyire a szívedre venni ezeket a dolgokat, ha már egyszer egy "féregről" van szó a nevezett ügyben.
2014. márc. 31. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!