Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Miért nem tudják már megérteni?

Miért nem tudják már megérteni?

Figyelt kérdés
28 hetes terhes vagyok, egyedül szeretném felnevelni a kisbabámat, mert a volt párom csúnyán megvert egy veszekedés után, rá két hétre tudtam meg hogy kisbabát várok. Nem tudja, hogy terhes vagyok, nem is akarom, ezek után, hallani sem akarok róla! A szüleim támogatnak, az anyagi helyzetem jó, van munkahelyem, lakásom. Viszont a nőgyógyászom és a védőnő sem hagy békén, pedig elmondtam nekik a történetet, a nőgyógyászom minden egyes vizsgálat után nyomja az orrom alá, hogy az apaságihoz milyen papírok kellenek. Miért nem tudják megérteni, hogy nem akarom, hogy az életünk része legyen. Múltkor az uh-s csaj szó szerint azt mondta, hogy gerinctelen vagyok, hogy megfosztok valakit a gyerekétől! Már orvos váltáson gondolkodom, csak akkor más városba kellene mennem, ami elég messze van tőlem.
2014. márc. 31. 12:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
71%
Ne hagyd magad, legyél határozott! Szerintem sem érdemli meg a gyereket! Aki egyszer megvert, az megteszi mégegyszer, hiába minden fogadkozás. Mondd meg nekik szépen, de határozottan, hogy ez a te életed, így döntöttél, ezentúl nem szeretnél erről a témáról hallani, csak és kizárólag a te és a babád aktuális állapotáról, egészségetekről. Én nagyon szurkolok neked! Minden jót!
2014. márc. 31. 12:18
 2/20 anonim ***** válasza:
75%

Ha az UH-s megjegyzést tesz, akkor mondd meg neki: "vajon azután is ezt mondaná, hogy a "párja" jól megverte?"

Legyél határozott, mondd meg nekik rendesen.

2014. márc. 31. 12:28
 3/20 anonim ***** válasza:
22%
Várj, kitalálom: kisváros ;-). Én falun lakom, ez a baba lesz a 2. gyerekem "egyedülálló" anyaként. (a mi történetünk annyiban kacifántosabb, h 10 éve vagyok együtt egy nős férfivel). A védőnő szokott időnként beszólni, de leoltottam és befejezte, az orvostól soha nem kaptam semmi megjegyzést és UH-ra is privát helyre járok.
2014. márc. 31. 12:55
 4/20 anonim ***** válasza:
27%
Valoban gerinctelenseg az apa elől eltitkolni hogy gyereked lesz.
2014. márc. 31. 13:00
 5/20 A kérdező kommentje:
Kedves négyes az gerinces volt, hogy ő eltörte az orrom, és három hétig lila volt a szemem? Csak azért mert ő felbosszantotta a munkahelyén valaki, és én rajtam jó volt levezetni a feszültséget. Inkább legyek ilyen, mint hogy megtudja, és azért verjen félholtra, mert ő soha nem akart gyereket?
2014. márc. 31. 13:08
 6/20 anonim ***** válasza:
79%

Megverni egy nőt nem gerinctelenség? Most ez lehet hogy szemétség de én egy ilyen embertől meg sem tartottam volna a babát (ne vedd magadra kérdező, nem bántani akarlak). Ha pedig mégis, akkor tuti hogy soha az életbe nem látná azt a gyereket. Aki megveri a párját aki gyengébb nála az még azt sem érdemli meg hogy az a nő valaha még hozzá szóljon.

Kedves utolsó! Komolyan gondolod, hogy ha téged megverne a párod és menekülnél tőle akkor miután megtudod hogy terhes vagy felkeresed ezt az embert és szólsz neki, hogy lesz egy gyereke? És utána rettegés nélkül elengednéd a gyereked a láthatásokra???? Nem hiszem.

2014. márc. 31. 13:08
 7/20 anonim ***** válasza:
28%

Nem, az sem volt gerinces.

De gondolj bele: előbb utobb minden kiderül, rájön, hogy az ove a gyerek. Mit csinálsz, ha beperel, hogy nála helyezzék el a gyereket? Jo eséllyel indul, ha eltitkolod előle a terhességet.

Amit tehet el az az, hogy mondod neki - nyilván az előzmények utan nem kettesben - o meg ha akarja, megteszi az apasagi nyilatkozatot. Amint a gyerek megszületik elhelyezési pert inditasz es kéred a szuloi felugyeleti jogának megvonását is egyúttal.

2014. márc. 31. 13:12
 8/20 anonim ***** válasza:
73%
Nem, nem engedném el. Ezért kell a bíróságra menni es kérni szuloi felugyeleti jog megvonását. Ha valoban megverte a kérdezőt, arrol nyilván van latlelet, feljelentes, ez pont eleg ahhoz, hogy ne legyen joga a gyerekhez.
2014. márc. 31. 13:13
 9/20 A kérdező kommentje:
Szerencsére nem tudhatja meg, hogy terhes vagyok! Minden kapcsolatot megszakítottam vele, és a közös barátainkkal, elköltöztem nem csak más városba, hanem más megyébe, és eszem ágában nincs a közelébe menni, és ő sem jöhet a közelembe, mert távol tartási végzésem van, mert ha nem lép közbe a szomszéd, és nem töri ránk az ajtót megöl! Örüljön, hogy megúszta felfüggesztettel, és nem kellett neki börtönbe menni, a gyerekemhez meg semmi köze, attól, hogy adott neki egy kromoszómát, egy ilyen vadállat nem érdemli, meg hogy a közelébe menjen. Főleg azután, hogy kijelentette, hogy inkább elvágná a torkom, ha meglátna!
2014. márc. 31. 13:20
 10/20 anonim ***** válasza:
5%
Hat te tudod. Kötelezni nem lehet ra, hogy elmondd neki. De a gyereknek joga lenne az apjához.... Mit fogsz neki mondani, ha kérdezi hogy hol van?
2014. márc. 31. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!