Jár-e valamilyen utazásikedvezmény/térítés várandósok részére?
Szerintem nagyon jó kérdés, teljesen jogos felvetés. Akár járhatna is, de sajnos nem jár. Aki a cikket linkelte, nem tudom, hogy egyáltalán elolvasta-e, de szó sincs benne kismamamákról vagy terhesgondozásról, gyógykezelésekről ír, amire valóban jár a kedvezmény. Mi szintén 15 km-re lakunk a várostól, 620 Ft a buszjegy. Édesanyám két hetes fizikoterápián vett részt a hónapban, minden nap utaznia kellett, de meg is kapta minden napra a költségtérítést. Itt a legkevésbé sem arról van szó, hogy nem telik buszjegyre. Autóval is szívesen elvittük volna, de sajnos sem én, sem a nevelőapám, se más nem ért rá minden nap elvinni, neki pedig nincs jogosítványa. Természetesen akkor is eljárt volna a kezelésre, ha saját zsebből kell fizetnie, de én úgy gondolom, hogy ami jár, az igenis jár, és ki kell használni. Nevetségesen magas összegeket fizetünk ki a tb-re, természetes, hogy valamilyen módon részesülni is szeretnénk ebből, legalább minimálisan.
Én kismama vagyok, nálam is csak azért nem merült fel a utazási kedvezmény kérdése, mert egyébként is mindennap megyek a városba, így van bérletem. Igaz, hogy ez csak a távolsági bérlet, a helyi járatos buszjegy oda-vissza szintén 600 Ft, de arra sem jár semmi persze. A buszpályaudvartól még 6 km a kórház, és nem, eszem ágában sincs minden alkalommal lesétálni ezt a távot oda-vissza. Előfordul persze az is, hogy sétálok, hiszen ártani nem árt, de amikor reggel 8-tól délután 2-ig ott ülök a rendelőben egy vizsgálat miatt, az a legutolsó gondolatom, hogy de jól esne most egy 6 km-es séta...
Itt a faluban mindig biciklivel járok mindenhova, napi szinten, most 21 hetes terhesen is. Nagyon szeretem és hiányozna is, ha nem tekernék. Ettől függetlenül, már elnézést, de valami hatalmas probléma van annak az embernek a gondolkodásával, aki azt tanácsolja egy kismamának, hogy tekerjen el a 15 km-re lévő városba. Még csak az kéne, hogy félúton valami probléma történjen, mondjuk a semmi közepén. És az is evidens, hogy nincs bicikliút, én elég sok helyen jártam már az országban, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány falut köt össze a legközelebbi nagyvárossal bicikliút. Természetesen nálunk sincs. Szóval, emberek, kérlek titeket, gondolkodjunk, mielőtt hülyeségeket írogatunk!!!
Köszönöm mégegyszer a válaszokat!
Utolsó! Helyben én is napi szinten kerékpározok, nekem is hiányozna, ha nem tehetném.
Tb-t meg fizessünk, cserébe pedig azt kapjuk, hogy időpontos vizsgálat esetén is fél napot ülünk a rendelőben, mert nem tudják/akarják tartani az időpontot...
A lényeg nem jár semmilyen kedvezmény...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!