Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Jár-e valamilyen utazásikedvez...

Luxor kérdése:

Jár-e valamilyen utazásikedvezmény/térítés várandósok részére?

Figyelt kérdés
Terhesgondozásra, vérvételre, egyéb vizsgálatokra a szomszédos városba kell járnom, ami 15 km-re van és 620 Ft a buszjegy. Nálunk csak védőnő van.
2014. márc. 25. 09:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Miért járna? Nálunk 310 Ft a helyi buszjegy....
2014. márc. 25. 09:27
 2/14 anonim ***** válasza:
52%

Csak a várandósság ténye nem jogosuít fel kedvezményre.

Az első pár hónapban bőven elég havonta 1* menni- akkor sem fér bele a 620 Ft?

Ördögtől való lenne ebben a szép időben pl. a terhesség első felében biciklire pattanni és szépen kényelmesen odatekerni? Én biztosan elgondolkoznék ezen a lehetőségen is.

Gondolom még dolgozol (nem írtad hány hetes vagy)- esetleg a munkahelyedről ha valaki megy a városba- pl. áruszállító vagy ott lakó kollega, akkor el tud vinni, ha megkéred.

Sajnálnám, ha valóban gondot okozna a buszjegy, aggódnék, hogy mennyire tudtatok felelősen felkészülni a baba érkezésével járó kiadásokra.

Minden jót.

2014. márc. 25. 09:29
 3/14 anonim ***** válasza:
0%

12. hét után lehet igényelni az adókedvezményt ami havonta 10.000Ft-ot jelent. Te vagy a párod igényelheti a munkahelyén.

Gondolom abból kijön a buszjegy ára.

2014. márc. 25. 09:40
 4/14 anonim ***** válasza:
73%

Jaj már megint milyen flegma itt mindenki. Teljesen normális a kérdés, szeretné tudni jár-e buszjegyre valamilyen kedvezmény. Nem tudom ezért miért kell rögtön lehurrogni??? Gondolom telik neki buszra, nekem is telt mindig. Ettől függetlenül ha valamilyen kedvezményt igénybe vehettem meg is tettem. Ettől még nem lettem szar alak és a kérdező sem az.

A kérdésre válaszolva: nem jár semmilyen kedvezmény buszra. Esetleg ha megy vonatod is és 26 év alatt vagy arra hétvégenként van 33% kedvezmény (bár gondolom nem hétvégén hívnak vizsgálatra).

2014. márc. 25. 10:34
 5/14 A kérdező kommentje:

Utolsó! Köszönöm a normális válaszod! Már betöltöttem a 26-ot... Úgy voltam vele, hogy ha van valami kedvezmény kihasználom.

A többieknek! Bár senkire sem tartozik, de futja buszra és a többi kiadásra, babaholmira is! Csak felmerűlt bennem a kérdés. Főúton, várandósan bicikli út nélkül nem fogok tekerni oda-vissza 30 km-ert! Régen megtettem, de most nem kockáztatok meg egy balesetet. Helyben DOLGOZOM, nem segélyből élek! Egyébként 17 hetes kismama vagyok.

2014. márc. 25. 15:20
 6/14 anonim ***** válasza:
34%

2. vagyok, NEM flegma voltam, csupán leírtam a tényeket és korrekt, normális hangnemben kérdeztem.

Köszönöm a lepontozást.

Én is anya vagyok, soha még a környezetemben sem merült fel az utazási kedvezmény, csak mert terhes valaki. Ez nem betegség (arra van), hanem egy szép állapot.

Tényleg nem értem, hogy miért kell felháborodni, ha valaki nem a "terhes vagyok, nekem JÁR" szemléletet látja az egyetlen jó megoldásnak? Tudom, van az a réteg, aki erre apellál...

Egyébként én sportoltam, minimaratont futottam kismamaként, szóval 15 perc biciklizéstől sem csuklottam össze, csak egy egészséges tanács volt.

Lehet flegmának tartani, de ha nem jó a bicikli, drága a buszjegy, akkor az autódat is előveheted. Ha nincs, arról nem én tehetek, akkor sem, ha bosszúból lepontozol. Gondolom a tudatos gyermekvállalás előtt is pontosan ismert volt, hogy hol van szakorvos és milyen költségekkel jár.

2014. márc. 25. 16:34
 7/14 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam, hogy egy egyszerű és ártatlan kérdés ekkora felháborodást vált ki...

Pár percért nem szennyezem a környezet autóval, ha más dolgom nincs a városban. Próbálok környezettudatos életre törekedni.

Nem azért kérdeztem, mert annyira nagyon sajnálom azt a 600 Ft-ot,és a támogatásokra hajtok, csak érdeklődtem!

A kerékpározás nem lenne rossz mozgásnak sem, és kikapcsolódásnak sem, de azt soha nem bocsájtanám meg magamnak, ha elütnének, vagy elesnék és baja lenne a babámnak! Egyébként én is rendszeresen sportoltam. Lovagoltam, amit a babatervezéskor hagytam abba.

2014. márc. 25. 18:32
 8/14 anonim ***** válasza:
48%

Szia!

Kicsit off:Én főút mellett lakom,ahol még ráadásul tilos is a bicajozás.A buszok nem mindenhol állnak meg és így 2 km-t kellene gyalogolni,ami így a vége felé nem megy.Bicajjal járok minden nap a "tilosban"(kerékpárút nincs,forgalom is alig,de ettől még tilos-lenne-)

Mennék én 15 km-t is,ha lehetne hivatalosan,de örülök,ha így nem büntetnek meg.

Szóval kérdésre a válasz: nálunk a háziorvostól lehetett kérni olyan rózsaszín utazási utalványt,amire ráírta az úticélt oda és vissza is,nevet,életkort stb..

A távolsági buszon meg letépte a sofőr az oda útra szólót,adott jegyet(nem kellett érte fizetni,ők hitelezett jegyként számolták el;ezt kérdeztem)

Vissza útra ugyanez,csak akkor már maga a "nagy" papír maradt és a megmaradó kis csíkot tépte le.

Kérdezd meg a háziorvost!

Én anno traumatológiára jártam így térdtörés miatt;mankókkal.Arra tuti kaptam,mivel a legközelebbi "ellátóhely" 40 km-re volt(röntgen stb)

Lehet jár terhesgondozásra is,egy kérdést megérne!

2014. márc. 25. 19:59
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Vigyázz magadra utolsó, és további sok szerencsét a tilosban bicajozáshoz!

2014. márc. 26. 07:54
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
Látom sok az okoska! Jár kedvezmény, de részleteket nem tudok. Érdeklődj az OEP-nél!
2014. márc. 28. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!