Rosz lehet az AFP lelet ha 15+5 hetesen lett elvégezve?
Minden héten szombaton töltöm az egész heteket. Tehát 2014.február.22.-én voltam 16 hetes terhes.A vérvétel azonban 2014.február.20.-án lett levéve az összes többi általános vérvételi dolgokkal.
AFP eredményem:
Alfa-fetoprotein (AFP)terhes 25.10
MOM érték 0.87
MOM korrigált 0.68
Eredmény bemondva xy védőnőnek 02.26.-án.
Ismétlés javasolt.
Terhesség kora 16 hét + 0 nap
Terhes nő testtömege 48 kg
Megjegyzés hogy a testsúly a laborban 2014.február.20.-án lett lemérve.
Sajnos 1-2 nap is számít és mindenképpen betöltött 16 hetesen kell AFP-re menni. Én pénteken töltöttem a 16.hetet, de aznap még nem engedett AFP-re a dokim, csak hétfőn.
és tök jó lett az eredmény.
Amúgy még a TE eredményed is tartományon belül van, semmi teendőd nincs szerintem vele.
Ráadásul azt mondta a védőnőm, hogy kalap kaka már az AFP vizsgálat, semmit sem ér és elavult az egész!
Kérdező, te mikor kaptad meg az eredményt? Én 25-én voltam és azt mondták 2 hét.
Ez csak nálunk ennyire lassú?
Bocs amiért nem a kérdésre válaszolok.
Az én orvosom rendre a ciklusomhoz igazodva számolja a heteket, pedig már 100% elmondtam neki, hogy pont egy héttel később fogant a baba. Szóval nálunk gyakoriak az ilyen eltérések.
Amikor az AFP-t csináltattam, ott az uh alaján állították meg a terhesség korát, és pontosan 15+5 napot írtak a papírra. Nem csináltak belőle gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!