A kombinált tesztem eredménye "közepes kockázatú" lett,1:420. Mennyire hihető ez a teszt? Essek kétségbe, vagy van esély arra, hogy téved? Milyen vizsgálatra menjek, ami megbízható?
Nekünk rosszabb lett, 1:336-hoz, kb.
Később elmentem az Istenhegyi Géndiagnosztikába Hajdú Krisztinához (remélem így hívják :)), ő ezt az értéket feltornázta-nagyon rutinos és hozzáértő, megnyugtatott.
A legbiztosabb a magzatvízből vett minta vétele (tűvel szúrnak, amniocentézis), ennek viszont vetélési kockázata van, amit én nem vállaltam.
Nekunk 1:170-hez lett, elmentunk az Istenhegyi Gendiagnosztikaba, genetikai uh-ra.
Az amniocentezist mi sem vallaltuk.
Egyebkent ez egy becsult ertek, amit befolyasol sok minden: kor, suly, lombik-e, stb.
A verteszt vagy az NT lett a rossz???
Hány éves vagy, hány kg? Ezek alapján számolják ki.
1 biztos, Isteni gendiagnosztika , Hajdu Krisztina .
Ő a legjobb, véleményem szerint. De biztosra akarsz menni,akkor csinaltass chorion boholy biopsziat. Ugyanaz,mint a magzatvizvetel .
De ezt a 11.héttől már végzik,mig a vizvetelt a vizvetelt16.tol.
65.000ha privatba csinaltatod , és 4nap múlva van eredmény.
Ha van kerdesed ,írj privatba . Ezt en végigjártam kb 3 hónapja.
Én is Hajdú Krisztinánál voltam, 1:340-nel, 40 évesen - csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla. 25-30 percig vizsgálgatott és egyértelműen lebeszélt az amnióról. A szakmai tudása mellett az UH gép, amit használ, a legjobb az országban - ezt egy nőgyógyásztól hallottam.
Az amniócentézis sajnos nem veszélytelen, ellen szól azonnali vetélési kockázat mellett, a koraszülés és a fals negatív/pozitív eredmény esélye is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!