Mennyire megbízható az Istenhelyi úton végzett kombinált teszt (Dawn szűrés)? Annyira eltérőek a vélemények. Olyanok válaszát várom, akiknek már van gyakorlati tapasztalatuk.
Én is ott voltam a 12. heti kombinált teszten.
Tény és való, nem olcsó (30 000 Ft.
De, nekem megérte, hogy időpontra odamegyek, leveszik rögtön a vért, utána hívnak is uh-ra, a legprofibb gép, kb. 18-20 perc az uh, nem 3 perc alatt szórnak ki, genetikus szakember végzi az uh-t. (Dr. Hajdu Krisztinát tudom javasolni, mind a két genetikai uh-n nála voltunk, nagyon alapos, profi, nekem még a toxoplazma eredményemet is segített kiértékelni, a nődokim bizonytalan volt.)
1,5 órát kell várni az eredményre, ha kész, egy genetikus, biológus beszélget veled/veletek és elmondja, hogy mit is takar az eredmény, szükség van-e újabb vizsgálatra.
Ha megteheted, menjetek.
A kombinált tesz sok helyen ingyenes.
Én 37 évesen szültem a másodikat és magzatvízvizsgálatit csináltattam, semmi rettegés nem volt benne.
A vérviszgálat nem lát be a bab kromoszómáiba.
előző
kombinált 85%, integrált 94%-os
Több mint 2 évea Margit kórházban már ingyenes volt a kombinált teszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!