Mennyire megbízható az Istenhelyi úton végzett kombinált teszt (Dawn szűrés)? Annyira eltérőek a vélemények. Olyanok válaszát várom, akiknek már van gyakorlati tapasztalatuk.
Bizony, az Istenhegyin a kombinált teszt eredménye 1,5 óra alatt megvan. (ezért kerül pénzbe)
A Sejtbankos kombinált tesztnél (pl Margit kh.) küldik a vért külföldre.
De az is megvan 2 nap alatt, mármint a sejtbankos.
Minek olyanért fizetni, ami ingyen is elérhető.
Kedves Kérdező!
Én is az Istenhegyibe megyek a kombinált tesztet csináltatni, és nekem is azt mondták, hogy 1,5 óra alatt megvan az eredmény. Nekem azért fontos, hogy oda menjek, mert még aznap mennem kell vissza a nődokimhoz az eredménnyel, és épp előző nap töltöm a 12. hetet. A Sejtbankot is felhívtam, ott csak az UH-ért kell fizetni, ha nem viszel magaddal 12 hetes UH-t, és 14.000 ft-ba kerül, a vérvétel ingyen van, de azt mondta a csaj, akivel beszéltem, hogy ha leveszik hétfőn, akkor aznap kiküldik Angliába, és legkorábban pénteken van meg az eredmény.
Egyébként mi már voltunk egyszer az Istenhegyiben még anno párommal kromoszómavizsgálaton, mert nehezen jött a baba, és akkor nagyon jó tapasztalataim voltak az ott dolgozókkal, és az eredményt is akkor kaptam meg, amikorra ígérték.
Te mikor mész a kombinált tesztet csináltatni?
Boldog babavárást nektek!
Üdv, 10 hetes kismami
Kedves 12:21-es!
12.20-án megyek a kombi tesztre, de már teljesen össze vagyok zavarodva. A helyi terhesgondozó doki mindenképpen amniót javasol, azt is a helyi kórházban, amiről már sok rosszat hallottam. Az UH-s orvos is esküszik az amnióra, de nem javasolja a helyi kórházat. A terhesgondozó orvos meg nem javasolja az UH-s orvost! Közben a saját dokim el akarja kerülni a szúrást, szerinte ha az Istenhegyin jó a teszteredmény, fölöslegesen kockáztatnék. Ha meg muszáj, inkább korionboholy minta, az is az Istenhegyi úton. Néha már úgy érzem jobb lenne tudatlanul végigcsinálni az egészet, és követni a nyájat. Neked mia a véleményed?
Szia! A 12:21-es vagyok. Az én véleményem, hogy addig, amíg lehet el kell kerülni a szúrást! Ha netán rossz lenne a kombinált teszt eredménye (de miért lenne rossz??), akkor ráér gondolkodni a szúráson! Az én dokim, aki mellesleg a természetes nőgyógyászat híve (www.termeszetesnogyogyaszat.hu), nem is említett a kombinált teszten kívül mást. Illetve még az integrált tesztet, de megegyeztünk, hogy a kombi is elég! Ha van valami kérdésed, vagy csak beszélgetni szeretnél, nyugodtan írj privit!
Egyébként az előző gyermekeidnek van valami baja???? Vagy a családban van valakinek valamilyen genetikai rendellenessége???? Mert ha nincs, akkor szerintem a kombinált teszt tökéletesen megfelel és nem lesz szükség szúrásra. Az csak egy plusz idegeskedés és feszültség neked is és a babádnak is! Írj, ha van kedved! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!