Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Most akkor milyen vizsgálatok...

Most akkor milyen vizsgálatok vannak a 12. héten?

Figyelt kérdés

Kicsit összezavarodtam a 12. heti vizsgálatok miatt. Lesz ugye az UH, amin nézik a takaróredőt és az orrcsontot, ami alapján valamennyire szűrhető a Down-kór.

Van a kombinált teszt, ez vérből, és szintén erre szolgál. Ez ingyenes?

És van az integrált, ami fizetős mindenhol, és még két/három másik kórra is szűrnek vele a vérből, ez a 12. és 15. heti vérvétellel történik.

Pluszba fizetni nem szeretnék, de ha így van, akkor attól még lesz kombinált tesztem, vagy csak az takaróredő és orrcsont alapján "találgatnak"? AFP-t hol és hogyan néznek?

2013. dec. 18. 13:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Nálunk a kombinált teszt sem ingyenes, már lassan 2 éve, hogy fizetni kell érte. A 12. heti ultrahang után az orvos leveszi a vért a kombinált teszthez, a befizetést igazoló csekket be kellett mutatni, ez 9 ezer forint volt. Ezen kívül semmi mást nem csináltattam meg a 12. héten. Az integrált tesztet szerintem akkor érdemes megcsináltatni, ha a kombinált eredménye pozitív, vagy elmúltál 36 éves.

Az AFP egy vérvétel, amit betöltött 16. héten csinálnak. Nekem a terhesgondozást végző orvos adott rá beutalót, rendesen vért vesznek az SZTK-ban és 1 hét az eredmény. Legalábbis nálunk így van.

2013. dec. 18. 13:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálunk sem ingyenes a kombinált teszt sem, sőt nekem nem is szóltak ezekről :( jól le is maradtam. Vizelet volt Uh és vérvétel (általános) ennyi.
2013. dec. 18. 13:45
 3/5 anonim ***** válasza:

A kombinált teszt sehol sem ingyenes.

Azért a 12. heti UH kicsit több mint találgatás, normál tarkóredővel és látható orrcsonttal szinte 0 a Down szindróma esélye. Azon kívül 16 hetesen AFP-t is néznek, ami bár elég elavult vizsgálat, de valami támpontot mégiscsak ad.

2013. dec. 18. 14:26
 4/5 anonim ***** válasza:
szia, nem tudom, hol laksz, de nálunk - Kecskemét - a kombinált teszt ingyen van, legalábbis tavaly novemberben még nem kellett érte fizetni..., az AFP-t betöltött 16. héten nézik vérvétellel, az UH úgy zajlik, ahogy írtad és azt is nézik, nálunk ilyenkor még hüvelyi UH van, máshol már hallottam, hogy ezt is hasival csinálják, 8 hónapos kisfiú anyukája
2013. dec. 18. 15:23
 5/5 anonim ***** válasza:
szia! Nálunk itt Pécsett a kombinált teszt 9000 ft., az integrált teszt 20 000 ft., ennél drágább is létezik, a Nifty, az 160 000, és prenatest 230 000. 36 év felett már ajánlják legalább az integráltat. a 12.heti uh. a tarkóredő és orrcsont szempontjából a legfontosabb tényező. 16.hetesen van az afp, ha integrált tesztet választasz,akkor annak a 2.része is ilyenkor történik,mármint a vérvétel, ezen felül vérkép, vércsoport meghat.,stb.is -legalábbis nálunk ekkor van. Utána a 18.heti genetikai uh.következik megint.
2013. dec. 19. 05:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!