7-8 hetese mire számitsak?
Ilyenkor még hüvelyi Uh-ot csinálnak, illetve előtte megvizsgál kézzel, esetleg leveszi a rákszűréshez a kenetet. Nálunk a kórházi (nálatok SZTK ezek szerint) UH-on is lehet képet kérni, 500 forintba kerül, amúgy maga a vizsgálat ingyenes, dvd-t csak 4D UH-on adnak, az külön van, és pénzbe kerül.
Nálunk a kórházba kell terhesgondozásra járni, illetve ott van a nőgyógyászati ambulancia is. Azok a nőgyógyászok dolgoznak ott, akik egyébként is jogosultak szülést levezetni a kórházban, vagyis ha valaki magándokit szeretne, amúgy is közülük érdemes választani.
A magándokinál nálunk 10000 ft egy vizsgálat, és havonta vagy még sűrűbben hívja vissza az embert, ez az egész terhesség alatt elég sok pénzt jelent, illetve még külön fizetni kell akkor neki a szülésért is.
Ezt az anyagi részét is figyelembe kell venni azért.
Én ezért nem választottam dokit egyik terhességemnél sem, a sima terhesgondozáson is normális volt mindegyik doki, sokszor úgy tűnt, főleg az UH-okon, hogy túlzottan is kedvesek, mintha azért lennének ilyenek, hátha az ember őket választja. Ügyeletesnél szültem, és teljesen normális volt, és rendben zajlott minden, a szülésznő meg egyenesen egy angyal volt.
Persze ezek területi sajátosságok, bizony előfordul, hogy ha nincs fogadott orvosa valakinek, azzal bunkók. Ezt esetleg helyi szinten érdemes lenne kipuhatolózni más anyukáktól.
Beutaló nem kell, ha meglesz a leleted, akkor elmész a védőnőhöz, és ő elmondja majd mikor milyen vizsgálatok lesznek még, amihez kell, ahhoz adni fogja a beutalót (pl. laborvizsgálatokhoz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!