Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » 7-8 hetese mire számitsak?

7-8 hetese mire számitsak?

Figyelt kérdés
Most vagyok 7-8 hetes terhes, s hét eéején tervezek menni nőgyógyászhoz. Ilyenkor milyen vizsgálatot végez? (Hasi vagy hüvelyi), illetve ad e már ilyenkor képet vagy dvd-t rola, vagy külön kérni kell? Mi a különbség az sztk és a magándoki között, azon felül hogy egyik fizetös a másik nem, kell e pl beutalo sztkba?
2013. nov. 16. 10:07
 1/6 anonim ***** válasza:
nem kell beutaló. szeritnem jobb a magán orvos de ez mindnekinek saját söntése. Egy sztks orvos is lehet jó és körültekintö. Dvd-t mg nem fogsz kapni nincs is miről. Képet már kaphatsz de sztk rendelésen nem valószinü hogy adnak. Vlaószinüleg hüvelyi uh-gal fog megvizsgálni ha nme volt rákszürésed több mint egy éve akkor leveszi azt is.
2013. nov. 16. 10:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Dvd-t nem adnak csak majd ha elmész 4d UH-ra, sima UH-n csak képet kaphatsz, de még az sem érdemes, mert nem fog sokminden látszódni. Magándokit akkor érdemes ha végig hozzá akarsz járni, illetve nála szeretnél szülni. Akkor végig jó esetben csak ő foglalkozik veled, csak ő vizsgál senki más. Megvizsgál kézzel és hasi UH-t készít. Kapsz egy papírt, azzal kell majd menned a védőnőhöz a kiskönyvért. Ott elmondják a többit, mikor hova kell menned.
2013. nov. 16. 11:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Ilyenkor még hüvelyi Uh-ot csinálnak, illetve előtte megvizsgál kézzel, esetleg leveszi a rákszűréshez a kenetet. Nálunk a kórházi (nálatok SZTK ezek szerint) UH-on is lehet képet kérni, 500 forintba kerül, amúgy maga a vizsgálat ingyenes, dvd-t csak 4D UH-on adnak, az külön van, és pénzbe kerül.

Nálunk a kórházba kell terhesgondozásra járni, illetve ott van a nőgyógyászati ambulancia is. Azok a nőgyógyászok dolgoznak ott, akik egyébként is jogosultak szülést levezetni a kórházban, vagyis ha valaki magándokit szeretne, amúgy is közülük érdemes választani.

A magándokinál nálunk 10000 ft egy vizsgálat, és havonta vagy még sűrűbben hívja vissza az embert, ez az egész terhesség alatt elég sok pénzt jelent, illetve még külön fizetni kell akkor neki a szülésért is.

Ezt az anyagi részét is figyelembe kell venni azért.

Én ezért nem választottam dokit egyik terhességemnél sem, a sima terhesgondozáson is normális volt mindegyik doki, sokszor úgy tűnt, főleg az UH-okon, hogy túlzottan is kedvesek, mintha azért lennének ilyenek, hátha az ember őket választja. Ügyeletesnél szültem, és teljesen normális volt, és rendben zajlott minden, a szülésznő meg egyenesen egy angyal volt.

Persze ezek területi sajátosságok, bizony előfordul, hogy ha nincs fogadott orvosa valakinek, azzal bunkók. Ezt esetleg helyi szinten érdemes lenne kipuhatolózni más anyukáktól.

Beutaló nem kell, ha meglesz a leleted, akkor elmész a védőnőhöz, és ő elmondja majd mikor milyen vizsgálatok lesznek még, amihez kell, ahhoz adni fogja a beutalót (pl. laborvizsgálatokhoz)

2013. nov. 16. 11:39
 4/6 anonim ***** válasza:
7-8 hetesen hüvelyi UH-val vizsgálnak, megállapítják a terhességet, és hogy jó helyen méhen belül helyezkedik-e el. itt leesik egy kő aszívedről. Aztán megállapítják, hogy látszik az embrió, embriócsomó, és megmutatják a szabályos szívműködést. Ez nagyon megható. Megnézik a szikhólyagot, a méhet, a petefészkeket. Nekem magánúton ezeket nézték.
2013. nov. 16. 13:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálam hasi UH-t csináltak és 6hetes voltam, látszódott is az UH-n a kis meggymagom :D
2013. nov. 19. 14:57
 6/6 anonim válasza:
6 hetesen voltam, akkor hasi uh-t csináltak,ekkor még nem volt szívhang ezért 2 hét mulva 8 hetesen visszahívtak.( hetesen más volt a szonográfus, ő pedig hüvelyit csinált,mivel elég nagy a hasam. Ja, és sztk-s rendelésen voltam.
2013. dec. 17. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!