Nektek mit vizsgáltak a 12. heti uh vizsgálaton, és mennyi ideig tartott az uh?
Pont ma voltam. Ahogy az első írja, illetve nálam keringést is néztek, hogy megfelelő ütemben, frekvencián áramlik a vér a köldökzsinór és a szív között.
Nem mondták, de a színezettsége miatt szerintem Doppler lehetett.
A nemi szervet is próbálták nézni, de még nem tudták egyértelműen eldönteni, hogy milyen nemű - egy hét múlva tudnák, mert a fiúknál addigra kialakulnak a herék.
Nekem SZTK ultrahang volt, de kombinált teszten belül. Azért pedig fizettem. Ehhez képest tudjátok mit nézett a doki? CRL és NT! Ennyi! Ki vagyok akadva! pedig nála szültem a kisfiam. Akkor még nem volt ilyen nemtörődöm. :(
Meg mondjuk a munkaideje is a vége felé lehetett, mert egy császár miatt csúszott a rendelés másfél órát. Meg a váltása is megérkezett. De akkor is, ez milyen már!?!?
Az idő annyira nem számít. Nekem rossz pózban feküdt, eleinte a szonográfus kicsit böködte a hasamat az UH fejjel, aztán kérte, hogy mozgassam a csípőmet, de így is elp.csöltünk vagy fél órát.
Ekkor mondta, hogy van, amikor pont jó szögben van a baba, két perc alatt meg is vannak a vizsgálatok - de szöszöl még egy darabig, mert hogy néz ki, hogy két perc alatt végzett..
Meg van az, ami nálam volt, hogy kényelmesen elfekszik háttal az UH-nak és böködni-forgatni kell, hogy megfelelő szögből tudja mérni. A 30 perc nagy része tényleg azzal ment el, hogy "hát így se látom...most takarja...most ott a keze...most háttal van...most teljesen szemből...most majdnem megvolt, de túl gyorsan fordult".
A tényleges mérés 2-3 perc volt.
Nekem is kb. 20 perc volt, mindent lemért a doki, megnéztük az összes végtagját, a szívhangot, a gyomrot, a húgyhólyagot, hogy nyeli-e már a magzatvizet. Megnézte alaposabban a szívét, a kamrákat, és a agyat, ott is, hogy jó-e a felosztása, vagy mi, az üregeket azt hiszem. És hát csak néztük, ahogy mozgolódik a kicsike:)
Ez magánrendelés volt.
Egy sztk-ban mindig kevesebb idő jut mindenkire, sajnos ezt el kell fogadni. De a lényeget, az orrcsontot, és a velőcsövet megnézte legalább. Az a lényeg, bár nekem is rosszul esett volna, ha három perc alatt le van tudva a várva várt uh.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!