Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Betöltött 40. heti kontrollnál...

Betöltött 40. heti kontrollnál számíthatok arra, hogy annyira meg leszek vizsgálva, hogy még aznap meglesz a baba?

Figyelt kérdés
Valaki volt így? Dokim aznap ügyel... ezért félek ettől egy picit.
2013. nov. 5. 14:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Én is túlvittem a lányomat, 2naponta vizsgálgattak manuálisan. Volt, hogy menni alig bírtam, úgy megvizsgált. A doki azt mondta a vizsgálat után, hogy 2 napon belül meglesz a baba. De tévedett, a baba nem jött, végül indítani kellett túlhordás miatt.
2013. nov. 5. 14:30
 2/8 anonim ***** válasza:

39+6 héten voltam a dokimnál, ő is pont az nap ügyelt, vizsgálat után elküldött sétálni 20 percre, aztán megint megnézett és már mentünk a szülőszobára.

Nem volt kellemes, de legalább elérte a kívánt hatást...nagyon akartam már, hogy kinn legyen...

2013. nov. 5. 14:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Engem a 41.héten elég durván megvizsgáltak ketten is, hogy hátha végre megindul, de azonkívül, hogy egész nap véreztem, mintha megjött volna, nem történt semmi.Teljesen zárt volt a méhszáj, a doki, meg erőltette az ujját befele, de nem nyílt.Magzatvizet akartak venni, hogy tiszta e még, de nem tudtak.
2013. nov. 5. 14:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Hú. Én is attól félek, hogy le sem fogok tudni kecmeregni a vizsgálóasztalról utána.
2013. nov. 5. 14:37
 5/8 kíváncsicska ***** válasza:
40. héten vizsgált a doki, reggel 9 körül délután fél 2-re meglett a lányom :D
2013. nov. 5. 14:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, ilyen van!! Én az elsőnél 39+4-nél voltam méhszáj vizsgálaton, hazamentem és 2 óra múlva megindult a szülés, éjfél előtt meglett a fiam. Lányomnál 39+6-on másik orvosnál voltam, ő is úgy megvizsgált, hogy este beindult a szülés és 40+0-ra (kiírt napon) meglett a lányom is. :) Második doki bevallotta, hogy leválasztotta a magzatburkot a méhszájról, ami fájásokat csinált. Ez egy totál fájdalommentes beavatkozás volt, észre sem vettem. Ne félj!!! Kellemes szülést!
2013. nov. 5. 14:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát nekem elég fájdalmas volt a dolog, alig bírtam leszállni az asztalról. Mondtam is neki, hogy ez nagyon fájt, ő meg röhögött, hogy ez még semmi... De elmondnám, hogy a kézzel vizsgálatok, tágítások ezerszer jobban fájtak, mint egyébként bármi a szülés folyamán. És persze felgyorsítja dolgokat, elhiszem (kb 5 óra volt gyakorlatilag a vizsgálattól odáig, hogy a kezembe adták a lányomat), de a szülésből ez az egyetlen, amire emlékszem, hogy amikor megjelent a doki az ajtóban, elsírtam magam, hogy jajj, csak hozzám ne érjen :(

Persze ettől még azt mondom, hogy inkább ez, minthogy még hetekig járjak túlhordás miatt a kórházba...

2013. nov. 5. 14:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Gondolom doki-függő, az enyémnek eszébe sem volt. Amikor betöltöttem a 40 hetet, elmondta, hogy ő egy hét túlhordást szokott várni, 2 naponta nst volt, de nem is vizsgálta a méhszájat minden alkalommal, magzatvízvizsgálatot sem gondolta indokoltnak, szépen kivártuk amíg beindul magától.

Pedig ez pont Karácsony előtt volt egy-két nappal, szóval, a pihenésére gondolva matathatott volna bennem, de baromira nem zavarta, hogy Ünnep lesz. A szülésznőmet annál inkább, ő már nagyon sürgetett (félig komolyan), hogy csináljunk valamit, szexeljünk vagy bármi, de ne pont Karácsonykor induljon be :)

2013. nov. 5. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!