Akik elvetélték az első babát: mit csináltatok aznap, mikor születnie kellett volna? Nekem október 9 lesz az a nap, első baba és nem gyászoltam meg igazán, azóta sem tudom elfelejteni.
Meg szeretnék róla emlékezni valahogy, vagy valamit tenni, amivel lezárhatom.. Folyamatosan elérzékenyülök, ha babát látok és csak az ehhez kapcsolódó rovatokat olvasgatom itt is.
Nem akarom senkinek a sebeit feltépni, de talán tudtok pár tippet adni, hogy hogyan verjem ki a fejemből őt...
Én úgy képzelem, hogy a lélek választja a családot, mi csak tested adunk neki. És a hozzánk kerülő lélek meggondolta magát... Lehet, hülyeség, de nekem így könnyebb. Ha racionálisan gondolkozom, bármennyire is szar a helyzet, még mindig jobb, mint később elveszíteni, amikor pl. már meg is kell szülni, pl. a 20 hét körül, vagy ne adj'Isten egy diagnózis után, élő babáról dönteni, hogy elveteted (megszülöd a 18. héten), mert betegen születne. Esetleg halva. Vagy megtartod mindenképpen, és beteg lesz. Értem én, hogy a beteg gyerek is lehet boldog a maga világában, DE... a szülők normális esetben előbb halnak a gyerekeknél, és akkor mi lesz a beteg gyerekkel? Egy intézetben fog vegetálni még 30-40 évig, vagy egy testvérre bízod, és őt terheled vele (mert én ezt sem tenném, szerintem ehhez nincs jogunk)?
Nehéz dolgok ezek.
Amúgy az enyémet a szülinapom utáni napra jósolták.
Még soká lesz, de nem tudom, mit fogok érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!