Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Akik elvetélték az első...

Akik elvetélték az első babát: mit csináltatok aznap, mikor születnie kellett volna? Nekem október 9 lesz az a nap, első baba és nem gyászoltam meg igazán, azóta sem tudom elfelejteni.

Figyelt kérdés

Meg szeretnék róla emlékezni valahogy, vagy valamit tenni, amivel lezárhatom.. Folyamatosan elérzékenyülök, ha babát látok és csak az ehhez kapcsolódó rovatokat olvasgatom itt is.

Nem akarom senkinek a sebeit feltépni, de talán tudtok pár tippet adni, hogy hogyan verjem ki a fejemből őt...

2013. szept. 17. 21:20
1 2
 1/18 anonim válasza:
11%
Milyen idős vagy? Őszintén?
2013. szept. 17. 21:31
 2/18 anonim válasza:
0%
!
2013. szept. 17. 21:31
 3/18 A kérdező kommentje:
22 és az ilyen irónikus választóktól kímélj meg légyszi. Köszönöm!
2013. szept. 17. 21:32
 4/18 anonim válasza:
0%
Nem, ne értsd félre. Nem bunkóságból írtam. Igazából én 18 évesen lettem apuka párommal nem lettünk volna képesek elvetetni. Figyelj nem kell gyászolni megtörtént próbálj meg előre nézni. Az emberi agy a legrosszabb dolog folyton kattog mindenen.
2013. szept. 17. 21:36
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdező elvetélt, nem elvetette...
2013. szept. 17. 21:44
 6/18 anonim válasza:
0%
Nem értettem félre a kérdést.
2013. szept. 17. 21:47
 7/18 anonim ***** válasza:
33%
Vesztettél már el közeli, élő hozzátartozót? Na gondolj arra, az a gyász, ezt ahhoz képest csak túl lehet élni, nem hinném, hogy egy súlycsoportban van az élő szeretteid és egy meg nem született magzat/embrió. Felesleges ennyire magadba zuhanni, ez az élet rendje, majd lesz olyan terhességed, amelyik megmarad. Ne a múltba tekints, hanem a jövőbe, ez a hozzáállás ugyanis a későbbi terhességednek sem fog jót tenni.
2013. szept. 17. 22:00
 8/18 anonim ***** válasza:
54%
Mennyi idösen ment el?
2013. szept. 17. 22:06
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos vagy szerencsére van egy természetes kiválasztódás is.A sérült illetve születési rendellenességgel megfogant babák egy része magától elmegy.Én erre gondoltam mikor megtörtént.10 hetes voltam.Nyilván több hónapos terhességnél ez mindig nehezebb.Azóta 3 gyönyörű gyermekem van.
2013. szept. 17. 22:53
 10/18 anonim ***** válasza:
66%

Én úgy képzelem, hogy a lélek választja a családot, mi csak tested adunk neki. És a hozzánk kerülő lélek meggondolta magát... Lehet, hülyeség, de nekem így könnyebb. Ha racionálisan gondolkozom, bármennyire is szar a helyzet, még mindig jobb, mint később elveszíteni, amikor pl. már meg is kell szülni, pl. a 20 hét körül, vagy ne adj'Isten egy diagnózis után, élő babáról dönteni, hogy elveteted (megszülöd a 18. héten), mert betegen születne. Esetleg halva. Vagy megtartod mindenképpen, és beteg lesz. Értem én, hogy a beteg gyerek is lehet boldog a maga világában, DE... a szülők normális esetben előbb halnak a gyerekeknél, és akkor mi lesz a beteg gyerekkel? Egy intézetben fog vegetálni még 30-40 évig, vagy egy testvérre bízod, és őt terheled vele (mert én ezt sem tenném, szerintem ehhez nincs jogunk)?

Nehéz dolgok ezek.

Amúgy az enyémet a szülinapom utáni napra jósolták.

Még soká lesz, de nem tudom, mit fogok érezni.

2013. szept. 17. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!