Mi a védőnő szerepe? Tényleg fontos a terhesgondozás során?
Van mögöttem egy támogató család, kisgyerekes barátok, stb, tehát ezer forrásból tudok információt szerezni. Egészségügyi kérdésben meg fel tudom hívni az orvosomat.
Az zavar, hogy erőszakos és hatóságként akar viselkedni. Nem kérdezte, hanem közölte, hogy ő két héten belül kijön megnézni a lakást. Annak ellenére, hogy elmondtam, hogy épp lakást vásárlunk és költözünk pár hónapon belül, tehát teljesen felesleges.
Ha a gyerekvédelem nagyon ki akar jönni, akkor tudtommal őket be kell engednem (egyébként semmi gond nincs a jelenlegi lakással sem a méretén kívül, felújított belvárosi lakás), de a védőnő úgy viselkedik, mintha rendőr lenne.
Sőt, rendőr sem jöhet be házkutatási engedély nélkül. Ez a magánéletbe beletrappolás nem tetszik, ezért is szeretném lemondani - no meg a munkaideje ütközik az enyémmel és a muszájnál többször nem szeretnék hiányozni.
De ad bármi olyan pluszt, amit a családi és baráti kör ne tudna?
Ráadásul a férjem egy gyereket már felnevelt, dolgozott is gyerekekkel, tehát profi csecsemőgondozásban. Szerintem ő is meg tud bármit mutatni.
Az egészségügyi részre meg ott a nőgyógyászom, akit nagyon jó szakembernek tartok - hozzá természetesen rendszeresen fogok járni.
szerintem a védőnőre ott van szükség, ahol veszélyeztetettnek tartják a csecsemőt. gondolok itt elsősorban a putris népcsoportra, ahol még a víz sincs bevezetve a házba, áramról, fűtésről nem is beszélve. a tisztasági körülményeket meg ne is említsük.
egy normális, kulturált, családi házban, vagy társasházi lakásban élő párnál nem is értem, h miért arcátlankodik bele az életükbe, hiszen víz, villany, fűtés van, a többit pedig úgyis meg lehet kérdezni családtagoktól, barátoktól. így is annyi kéretlen tanácsot kap az újdonsült anyuka, h a feje kettéáll, nem kell még ebbe egy hivatalos szervet is belekeverni.
ha oda jutok, az tuti, h én a legminimálisabb mértékben leszek hajlandó együttműködni velük, és tanácsolni fogom, h inkább azokkal foglalkozzon, akiknek valóban szükségük van rá.
Szerintem a romákhoz(a putrisokra gondolok), sok esetben ki sem mernek menni,még a rendőrök sem, nemhogy a védőnők!
A terhesgondozás során kérdezte a kérdező a védőnő feladatát!
A védőnőnek az a feladata, hogy észrevegye a bajt? Ugye ezt viccnek szántad?! Hozzánk egy évben egyszer jön (egy éves kora óta) és amikor a tanácsadásra viszem, abból mit venne észre,ha baj lenne a családban?
Amit a védőnő csinál azt én otthon is el tudnám végezni. Állandóan az a baja, hogy hízom, erre nincs szükségem. Így is problémás a terhességem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!