Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Kismamák, mindenütt fizetős...

Kismamák, mindenütt fizetős lett a vérvétel, vagy érdemes utazni, hátha másutt ingyen megvizsgálnak?

Figyelt kérdés
A nőgyógyászom 8 féle dolgot írt fel, hogy ezekre kérjek beutalót. A védőnő csak 4-re adott, azt mondta hogy a többit úgysem veszik le. Pl a toxoplazmát. Ez a vizsgálat megszűnt? Rábeszélni sem tudtam, van egy csomó macskánk, nem tehetem meg hogy nem kapnak enni (mást nincs aki etesse). Elvileg utazhatok az Uzsokiba, ott pénzért megvizsgálnak, de vidéken miért nem?
2013. okt. 1. 14:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én megcáfolnám az előttem hozzászólót mert én Zala megyében lakom jelenleg várom a babámat és nekem semmiért nem kellett fizetnem. A védőnőm mondta, hogy kérjek beutalót toxoplazmára, a háziorvos kiadta a labort ingyen megcsinálták, egy hét múlva már tudtam az eredményt. Csináltak ezenkívül teljes vérképet, vizeletvizsgálatot, hepatitisz és szifilis vizsgálatot valamint vércsoport meghatározást. 16. héten AFP vizsgálathoz vettek vért TSH-t nem néztek nem is említett ilyet a védőnő, hogy kellene.
2013. okt. 1. 17:12
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Felhívtam a háziorvost, ő sem tud semmit mondani a dologról, holnap be kell mennem a rendelőbe (persze a fiamat nem hagyhatom otthon, viszem a beteg emberek közé...) és ott majd a laborossal megbeszéljük közösen hogy mi van. Bonyolódik a helyzet :(
2013. okt. 1. 17:33
 13/16 anonim ***** válasza:

10-es válaszoló vagyok. Én sem azt írtam, hogy fizetősök lennének a vizsgálatok, csak hogy a toxoplasmára ingyenes beutalót a védőnő nálunk nem adhat ki, csak a háziorvos. De amint te is írtad (11-es válaszoló), te is a háziorvostól kaptad a beutalót rá. A tsh vizsgálatra a belgyógyászaton adják a beutalót (persze nem mindenhol tartják ezt fontosnak). Ha az EKG-t is a háziorvosod csinálta és nem voltál belgyógyászaton, akkor ő magától nem biztos, hogy tudta, hogy ilyet is kellene adni. Vagy abban a körzetben ahol te laksz ott nem foglalkoznak ezzel ennyire. Nálunk sem néztek még 4 éve tsh-t senkinek. Ezek a javasolt vizsgálatok időnként változnak. És vannak bizonyos különbségek térségenként.

Amit mindenhol az egész országban néznek, az a vércsoport, ellenanyag, vérkép, vizelet, hepatitis, szifilisz, később afp, vércukorterhelés. Ezek mindenképpen ingyenesek.

Kedves kérdező, remélem hamar sorra kerültök holnap, és nem kaptok el semmit a váróban. Boldog babavárást!

2013. okt. 1. 18:12
 14/16 A kérdező kommentje:
Voltunk a háziorvosnál, beszéltem a laborossal. Monoron (SZTK) csak akkor veszik le a vért ha ott megvizsgál egy nőgyógyász és ő is indokoltnak látja a vérvételt. Azért nem futok ott még 1 kört hogy turkáljon bennem aztán mégsem lesz vérvétel. Megyek az Uzsokiba fizetősre, ott tutira leveszik a vért és nem potyára vonatozok a gyerekkel. Köszi a válaszokat!
2013. okt. 2. 14:06
 15/16 anonim ***** válasza:
Én is a házidokitól kértem a beutalót (nekem a nőgyógyász azt mondta, tőle kell kérni, védőnőhöz csak jóval később mentem, az eredményekkel), simán adott mindenre, toxoplazmát is néztek, meg egy csomó mást is, csak pislogott a házidoki, pl. a rubeolától. Egy fillért sem kellett fizetnem, és ez most volt 2 hónapja.
2013. okt. 7. 21:06
 16/16 anonim ***** válasza:
A Wassermann mikrobiológiai v. szerológiai vizsgálat?
2017. ápr. 24. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!