Mostanában volt valaki vérvételen az Uzsoki utcai kórházban? Milyen alapon kérnek pénzt a vizsgálatokért?
Figyelt kérdés
Ma kértem időpontot hozzájuk, és közölték, hogy x ft a vérvétel és vennem kell 200Ft ért csövecskét mert csak abban adhatom le a vizeletemet. Teljesen ledöbbentem, nem is fogtam fel amiket mondtak összegek, mire fizetem a TB-t?2013. szept. 21. 19:32
11/17 A kérdező kommentje:
Én eddig a kórházba jártam vérvételre és eddig teljesen ingyenes volt. A dokim nem mondta, hogy máshova kellene mennem vérvételre. Tehát ha az Örsre megyek akkor nem kell fizetni ha a kórházba akkor kell fizetni? Mert akkor megyek inkább az Örsre, csak ezt a lehetőséget senki nem mondta, és eddig a kórházba kellett mennem mindig le a piciébe a laborba és uh-ra.
2013. szept. 25. 19:01
12/17 anonim válasza:
De ez mekkora parasztság már! Inkább örülnének neki, hogy csak a fele költség van veled, mert egy részt magánba jársz. Főleg, hogy a TB-t így is úgyis fizetni kell!
13/17 anonim válasza:
Jah, elég gázos. Igazából ha beutalót kapsz bármilyen orvostól és fizeted a TB-t, akkor nem tudom, mi baja a kórház vezetésének. Nem ingyen végzik a vizsgálatot akkor sem, nem? Kifizeti a TB... :)De ezek már olyan dolgok, amiket mi, egyszerű halandók már nem érthetünk :) Most tényleg az a kérdés, hogy egy magándoki tud-e adni beutalót az ingyenes SZTK-s rendelésre? :) Az amúgy elméletileg kizárja egymást, hogy magándokihoz is járjál meg SZTK-ba is. Ezt mondták nekem a terhesgondozóba. Szóval ha semmiképpen nem szeretne valaki SZTK-ba járni és a dokija oda nem tud adni beutalót, akkor az illető megszívta.
14/17 anonim válasza:
Hát ezt én sem értem. Én az Örsre járok terhesgondozásra, laborba is, az Uzsokiba csak UH-ra.
De endokrinológushoz a kórházba járok, vért is ott vesznek, voltam most szeptemberben és nem fizettem. Ahogy máskor sem, semmiért sem.
15/17 A kérdező kommentje:
Nem magán dokihoz ,járok ha nem általában egy dokihoz akinek még egy fillért nem fizettem, egyszerűen csak hozzá kérek időpontot mindig. De ő ilyenkor rendel, neki ilyenkor munkaideje van és nem magán. Ehhez a kórházhoz tartozok, eddig teljesen ingyen volt minden vizsgálatom, nem régen költöztünk ide és az Örsi SZTK-ról nem is tudtam eddig. Mikor ide költöztünk és 2 hónap múlva terhes lettem akkor felhívtam a kórházat (ha kell mennem, mit kell csinálnom stb.) Azt mondták keresek egy orvost a kórházban . Bementem egyik nap a kórházba 6 hetesen, leküldtek a pincébe ott volt egy doki megvizsgált, szimpatikus volt gondoltam akkor máskor is hozzá kérek időpontot ez így is volt, de nem magánba mentem hozzá hanem mikor rendelt a kórházban. Na majd jövőhéten megyek a kórházba és megkérdezem, remélem valóban csak félre értettük egymást a z asszisztenssel mert ha fizetni kell én rájuk borítom az asztalt. 10 éve dolgozok, fizetem a TB , 5 évente egyszer ha beteg vagyok akkor is csak megfázok semmi extra, nehogy már fizessek a kötelező terhes gondozásért. Ezért járok a körzeti kórházamba mert nem akarok (nem is tudok) fizetni, akkor ha már fizetnem kell átmegyek egy másik kórházba ami szimpatikusabb számomra pl. bababarát vagy valami.
2013. okt. 1. 10:48
16/17 A kérdező kommentje:
Nem jártam erre, pedig "kinyomoztam" mi ez a fizetős dolog. Ha a kórházba megyek vérvételre akkor azért kell fizetnem, mert ambuláns beteg ellátás nincs a kórházban (legalább is a szülészeten). De ha az Örsre megyek az SZTK ba akkor nem kell fizetni csak vinni kell a beutalót az orvosomtól.
2013. okt. 24. 22:36
17/17 anonim válasza:
Köszönjük az infót. Akkor ez megoldva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!