Ellenanyag kérdés. Valamit nagyon nem értek es nagyon aggodok, tudnátok segíteni?
ha rh+ vagy, akkor nem kell aggódnod. akkor lehetne gond, ha rh- lennél.
én is rh+ vagyok, és nálam is találtak ellenanyagot, kellett járnom vérellátóba is rendszeresen. azt mondták,h.ez olyan ellenanyag, ami a babára egyáltalán nem veszélyes. vmikor korábban alakult ki pl.vírus miatt. azért volt fontos rendszeresen ellenőriztetnem, mert ha esetleg vért kell volna kapnom szülés közben, akkor csak választott vért kaphattam volna. ezt jeleznem kellett szülés előtt, vinnem kellett a papírt,h.pontosan milyen antigéneknél és antitesteknél mutattak ki pozitivitást.
a lényeg: ha rh+ vagy, akkor ez nem olyan ellenanyag, ami veszélyt jelenthetne a babára.
én Rh- vagyok, és úgy tudom, hogy csak akkor termelődik ellenanyag, ha az anya negatív. De az lesz a legjobb, ha egy ottani orvost megkérdezel, hogy tényleg ne legyen félreértés.
Nekem egyébként nem volt gond, 3x voltam terhes.
én is rh+ vagyok, a férjem is :), és pozitív lett az ellenanyagom (nem ettől függ sajnos). Havonta járok én is vérvételre, ott annyit mondtak, ameddig nem szólnak, hogy a határ fölé emelkedik a szint, addig nincs gáz.
a nődoki szerint a szülésnél lehet gond, ha vért kapnék esetleg.
En is ugy tudom, hogy csak rh negativ jelent gondot, a pozitiv nem. Ezt mondtak Magyarorszagon is egy maganklinikan, illetve Angliaban is, ahol amugy lakom es jarok terhesgondozasra. Itt epp tegnap kaptam meg az anti d-t, meg egyet majd akkor kell kapnom, ha a gyerek vere pozitiv lesz.
Ha alapbol pozitiv lennek nem kellene, de akkor sem, ha en pozitiv lennek, a baba meg negativ.
Nem tudom hol vagy kulfoldon, de en ugy gondolom, hogy erre tuti odafigyelnek es komolyan veszik. Ne aggodj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!