Inzulinrezisztens kismamik, nektek hogy volt a cukorterhelés?
Figyelt kérdés
Inzulinrezisztanciám van 2 hónapja szedtem a meforalt és babás lettem,orvosom javaslatára 12 hétig szedem a gyógyszert.Érdekelne,hogy nekünk akinek ilyen baja van,ugyanúgy terhelnek,mint akinek nincs?Nem szeretném ha ez miatt baja lenne a babának,de gondolom minket is kell valahogy ellenőrizni.2013. máj. 20. 10:33
1/11 anonim válasza:
Szia! Mi még csak próbálkozunk a babával, januárban derült ki az IR, amire egyelőre csak diétát kell tartanom, gyógyszert nem kaptam. Tettem én is fel ilyesmi kérdést, akkor azt írták, hogy ugyanúgy terhelnének minket, amin kiakadtam :( Ha terhes leszek, nem fogok beleegyezni abba, hogy 75g cukrot akarjanak velem megitatni, miközben amúgy sincs rendben a cukorháztartásom... Így is folyton ellenőrizve van a cukorszintem, tartom a diétát, maximum próba reggelizni megyek (ahol adnak egy zsömlét, meg egy kis bögre tejet). Én még nem terhesen is nagyon rosszul voltam tőle, nem szeretném, ha bármi gondot okozna!
2/11 anonim válasza:
Nem okoz gondot és IR-ês kismamát végképpel kell ellenőrizni! Sokkal nagyobb az esély a terhességi diabéteszre mint egy egészséges kismaménál! 0 perces inzulint is ajánlatos gyakrabban nézetni, ahhoz nem kell cukrot inni! Kérdező szerencsés vagy hogy máris sikerült! Policisztáid is vannak? Vagy csak az IR?
3/11 anonim válasza:
Ja ês a diéta elengedhetetlen főleg ha nem szeded végig a gyógyszert
4/11 A kérdező kommentje:
Nem volt mindig peteérésem,azt tudom,egerben voltam orvosnál itt azt mondták inzulinrezisztanciám sincs :))Én nem nyugodtam bele 18-as kezdő inzulinnal..felmentem a mensmentisbe és ott felírták a gyógyszert,az ottani doktornő mondta hogy 12 hétig szedjem a gyógyszer.
2013. máj. 20. 11:01
5/11 A kérdező kommentje:
Remélem nem terhelgetnek,max a kezdő cukor és inzulin értékeket fogják mérni..a cukortól én is rosszul vagyok,de sajna a tejtől is 2 éve nem is iszok tejet :(
2013. máj. 20. 11:05
6/11 anonim válasza:
14. és 24. hét volt cukor terhelés, de én 24. hétig szedtem a meforalt, hogy ne legyen gond.
7/11 anonim válasza:
12. héttől fokozatosan építettük le a merckformint, a 14. héten lesz egy terheléses cukor (löttyel), előtte is volt (0-60-120), de az próbareggelis. Nem a zsömlés-tejes, hanem a saját reggelisem :)
Egyébként kéthavonta néznek kb.
8/11 anonim válasza:
14 hetes egy éve kezelt IR-es kismama vagyok. A MensMentis-be járok, ahol maximálisan bízom az orvosomban. Volt a nyolcadik héten egy próbareggelis ellenőrzésem, a 14. héten (most) lesz egy 75g cukros terhelésem, és lesz még egy a jövőben valamikor. Nem ez a 75g cukros lötty fogja hazavágni a cukorháztartásod, hanem a huzamosabb ideig tartott rossz diéta. Az ellenőrzéshez azonos mennyiségek és körülmények kellenek. Ehhez pedig nem elég megbízható a próbareggeli. Első harmadban óvatosságból nem terheltek, de a 12. hét után már nem okoz gondot. A terhességi cukorbetegség felismerésében viszont alapvető fontosságú. Muszáj megcsináltatni!
9/11 A kérdező kommentje:
Akkor minket még többször terhelnek ezek szerint?Eddig csak a 24. hetesről tudtam...
2013. máj. 20. 20:28
10/11 anonim válasza:
Igen. Szorosabb az ellenőrzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!