12 hetes ultrahangon 5nap tévedés?
CRL 73mm! ,
ami 13hét és 3napnak felel meg,
de a baba maximum 12hét es 3-4napos lehet.
Lehetséges, hogy ennyire "túlfejlett",
vagy a mérés ennyire pontatlan?
Mi a 13. héten voltunk genetikai UH-on. Ott azt mondták, hogy kisebb a babánk úgy emlékszem 4 nappal. Megkérdeztem, hogy ilyenkor mi van. Azt mondta a genetikus, hogy semmi, 1 héten belül van az eltérés, úgyhogy ugyanúgy számoljuk tovább a heteket, ahogy eddig. Annyi, hogy mint minden babánál figyelni kell, hogy majd később nem marad-e el a fejlődésben. Nem is lett persze semmi gond, 39+6 hétre 4150 g-mal és 58 cm-rel született a lányom.
Jah, egyébként mindez úgy történt, hogy pontosan tudtam mikor volt peteérés, mikor foganhatott a baba...
Szóval szerintem nincs túl nagy jelentősége, mert amíg ilyen pici, elég könnyű ám elmérni...mi pont ezért kellett, hogy genetikai UH-ra menjünk, mert elmétek egy csomó mindent...
Pontatlanok a mérések!
Elvileg 12 hetesen mentem az UH-ra, ahol közölték, hogy menjek vissza 1 hét múlva, mert még nincs 12 hetes...
Mentem 1 hét múlva, ahol csodálkozva kérdezték, hogy biztos, hogy 12 hetes? Mert ez már inkább 13.
Na??? Jó, mi?
Előző terhességem is kacifántos volt. 24 hetesen sima UH- n a baba nagyobb volt, mint a 25 hetes 4D-n mért adatok szerint. Természetesen semmi gond nem volt, csak ennyire nem mérnek pontosan! :)
Szülés előtt 2 nappal 3,5 kg körülire saccolták a lányom. Ehhez képest megszületett 2950 g-mal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!