Egy védőnő, hogy lehet ilyen figyelmetlen? Tudok tenni bármit is, vagy el kell viselnem?
Kéthetente kell védőnőhöz járnom.Két héttel ezelőtt mért 74kg-nak,erre tegnap folyamatosan beszélt,oda se nézett a mérlegre,csomó ideig tartott,mire beállította,annyit beszélt,majd bejelentette,hogy 78kg és,hogy nagyon sok. Én most az egyszer nem hagytam annyiban,ugyanis másfél hete folyamatosan hasmenésem van(napi 5x kb) és alig megy le valami a torkomon. Nem vizesedek,semmi. Kötve hiszem,hogy így két hét alatt híztam volna 4kg-ot,ráadásul az itthoni mérleg éppen csak,hogy 75kg-ot mutat. De a védőnő beírta a kiskönyvbe,be a 78kg-ot,holott nem vagyok annyi!! Ezen kívül nekem kellett figyelmeztetnem,hogy elméletileg megbeszéltük,hogy lesz szülésfelkészítő,azt sem tudta,mikor fogok szülni,annyira nem figyelt! Tudom,hogy nem tudok váltani,mert cím szerint van,de mit lehet tenni ilyenkor?
30hkm
Ha kérdésem van, azt mindig az orvosnak teszem fel.
Az én orvosom ki nem állhatja a védônôket, szerinte teljesen feleslegesen vannak, mint azt a Te eseted kicsit bizonyítja is...
Ne törôdj vele, kérdéseidet a nôdokidnak tedd fel, ha megvan a baba, akkor meg a gyerekorvosnak.
Reméljük ô normális lesz.
Nálunk pont fordított a helyzet, a gyerekorvossal nincsenek megelégedve a kismamák...kinek mi jut... :(
:)
Ráadásul nálunk a kórházban van a szülésfelkészítô.
Azzal jobban jársz, mintha nagy általánosságokban a védônô mond el egy-két dolgot.
Az én védőnőm se jobb! Rossz AFP-re és 1/44-es 21-triszómia kockázatra azt mondta, nem kell vele törődni, nem jelent semmit. Aztán a 18.heti ultrahangon a főorvos beutalt a genetikára, amiből amnio lett... Hát ennyit arról, hogy nem jelent semmit, nem kell vele törődni... A vérnyomásomra mindig ugyanannyit ír, pedig kizárt, hogy mindig ugyanannyi legyen. A haskörfogatra legutóbb is azt írta, hogy nem változott, holott a másik pedig igen (köldöktől mért vmi, a méh ez...), és a hasam szemmel láthatóan nőtt, nem is keveset! Mondjuk legutóbb a férjem is azt mondta, neki furcsa nagyon az a nő... Hát, nem tudom, váltani én se tudok, mert ha váltanék, akkor folyton buszoznom kellene... Egyedül ő van a lakhelyünkön...
24+1 hkm
Szerintem nem kell ennyire idegeskedni ilyeneken.
Az elképzelhető, hogy rosszul volt beállítva a mérleg és azért mutatott 4 kg-al többet.
Vérnyomásod rendben volt mellé? Nem volt magas? Vizeletben fehérje nem volt?
Kizárólag a terhesség alatt kialakuló toxaemia miatt nézzük a kismama testsúlyát, ugyanis az egy veszélyes állapot és a vérnyomás, pozitív vizelet mellett a hirtelen testsúlynövekedés a tünete.
Az pedig, hogy nem emlékezett rá, hogy megbeszélte veled a szülésre felkészítő tanfolyamot, ne ródd fel neki. Nekem is 15 kismamám van és vagy 270 gyerekem. Iszonyú nehéz mindent észben tartani, de ilyenkor ahogy tetted, emlékeztesd őt, mert (én ugyan minden ilyet felírok), de van aki nem és kimegy a fejéből.
Mi azért vagyunk, hogy a kismamák és a kisbabák egészségét óvjuk, fejlődésüket figyelemmel kísérjük, szükség esetén segítsünk a kritikus helyzetben. Alázatosak vagyunk a gondozottjainkkal, ezért "cserébe" szeretjük, ha legalább nem becsmérelnek minket a hátunk mögött apróságokért. Olyan apróságokért, amiket mindenki elkövet. Az is, aki naphosszat az excel előtt ül.
Elnézést az utolsó pár mondatért, de meg kell védenem a szakmát, mert sajnos sokan úgy tekintenek ránk, hogy "az a hülye védőnő" , holott az az ember a szívét is beleadja, HA igazi védőnő.
Szép napot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!