Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » 4-5 hetes terhes vagyok, és...

4-5 hetes terhes vagyok, és tegnap este olyan enyhe menzesz szerű vérzésem volt, viszont a ma reggeli ultrahangon és hcg-n viszont minden rendben volt. Ugye meg marad a baba? Mitől vérezhetek, ha nem vetélés? Görbém csatolva.

Figyelt kérdés

Kissé bonyolult a helyzetem, de megpróbálom leírni, hogy mindenki értse..

Utolsó menzeszem május 31., de én 1000%-ig biztos vagyok benne, hogy a 27 napos ciklusom legvégén estem teherbe.

Mégpedig azért, mert előtte is hőmérőztem és mindig későn volt peteérésem, és most is amikor kimaradt a vérzésem még tök negatív volt a teszt, majd csak a 15. dpo-n lett nagyon halvány pozitív..

Itt a ciklusom, hogy jobban értsétek:

[link]

Elmentem a nőgyógyászhoz, aki az ultrahangon természetesen még semmit se látott, csak a jobb petevezetőmben valami képletet és megvastagodott méh.ny.h.-t.

Ekkor azt hitték méhen kívül lesz a terhesség, de végül a képlet eltűnt (valószínűleg ciszta lehetett) és a méhen belül megjelent a felritkulás. Így kizárták a méhen kívüli terhességet, már kezdtem fellélegezni..

Azóta most járok papírforma szerint a 7. hétben, de ultrahang szerint csak 4-5 hetes vagyok, ugyanis a mai ultrahangon még csak egy 6x6 mm-es petezsákra hasonlító képlet látszott, és a hcg-m 1100 volt.

Már egy hete elkezdtem pecsételgetni, amit jeleztem is a nőgyógyásznak, aki annyit mondott, hogy ő nem adna még semmit (a vérzésre), mert ha el akar menni a terhesség akkor gyógyszerrel is el fog menni. Megnyugodtam mert 2 napra teljesen elmúlt a pecsételés és az eredmények is jók voltak.

Erre tegnap este menzesz erősségű vérzésem jelentkezett elmentem az ügyeletre, ahol már vért nem találtak, de bent akartak tartani a kórházban, de végül megbeszéltük, hogy semmi értelme bent maradnom éjszakára, majd inkább ma visszajövök.

Visszamentem és kérdezték, hogy én hogyhogy nem szedek még semmit..

Mondtam, hogy én kérdeztem, de a másik orvos nem adott semmit.

Most kaptam Magne B6-ot, Utrogestan hüvelytablettát, és Rutascorbint, ágybanfekvésre ítéltek jövőhét hétfőig, amikor megyek controlra. Mondta, hogy lehet, hogy elkezdődött a vetélés, de ez még az ultrahangon sem és a vérképemen sem látszik..., sőt!!!

Akkor mi a franctól vérzek???

Ahogy hazaértem elkeztdtem jobban vérzeni ez már olyan közepes erősségű menzesz-szerű vérzés volt, de görcs is volt hozzá. Azonnal bevettem a gyógyszereket és pár óra alatt teljesen elmúlt.. (illetve a vérzés egy nagyon picike megmaradt, de ez már csak pecsételés)

Mit tegyek?? Olyan ideges vagyok már, hogy elmegy az eszem..

Pont egy éve próbálkoztunk a babával és most ez volt az első hónap, hogy semmire nem figyeltem oda, kicsit véletlen volt a dolog, de természetesen nagyon szeretném, hogy megmaradjon...

Ha marad a vérzés akkor természetesen visszamegyek az orvoshoz...

Öntsetek belém egy kis lelket, mert még ilyen bizonytalan és kiszolgáltatott soha az életben nem voltam... Már minden nap sírok...

2012. júl. 18. 20:39
1 2 3
 11/21 Anita8401 ***** válasza:

Ez jó hír :-)) nagyon örülök nektek :-))

Az a pár nap meg gyorsan eltelik hidd el :-))

Gratulálok ès nagyon boldog baba várást :-))

Azért majd írd meg mi újság veletek pár nap múlva :-))

2012. júl. 19. 17:18
 12/21 A kérdező kommentje:

Reggel voltam ultrahangon, ahol lattak egy 7 mm'es osszeesett petezsakot, ami elkezdett kilokodni..... :(

ugyhogy meg ma megmutottek kb 2 oraja. Az elso terhessegem igy ert veget sajnos.....

2012. júl. 20. 16:27
 13/21 Anita8401 ***** válasza:

Annyira sajnálom :((( úgy drukkoltam pedig .

Remèlem legközelebb nagyobb szerencséd lesz .

Kívánom,hogy mihamarabb várandós lègy :))

2012. júl. 20. 19:29
 14/21 A kérdező kommentje:

Én is nagyon reménykedtem, de tegnap mikor elkezdtem görcsölni, meg vérezni délután és megvizsgált a főorvos, azt mondta, hogy figyeljem a wc papírt, hogy nincs e rajta szövetdarab, mert azt el küldené szövettanra... én akkor már sejtettem, hogy elkezdődött...

Viszont reggel tudatosult bennem, az ultrahangon hogy tényleg elvetéltem...

A műtét előtt nagyon féltem, mert még sosem altattak, de azt leszámítva, hogy mikor kihoztak a műtőből még nagyon fájt a hasam, az nagyon hamar elmúlt, és nem is lett semmi gond már jól vagyok... egy nagyon picit szédültem

Remélem mihamarabb összejön újra, tényleg az vigasztal, hogy biztosan nem véletlenül történt így... lehet hogy nem volt életképes.. és még hál istennek nagyon picike volt én még szívhang se volt, szóval nem tudtam nagyon beleélni magam...

De hogy őszinte legyek ezután a 3 hetes hercehurca után most kicsit úgymond "lenyugodtam", hogy most már tudom mi a helyzet, igaz tényleg fáj, de komolyan mondom jobb így mint tökéletes bizonytalanságban lenni..

2012. júl. 20. 20:48
 15/21 A kérdező kommentje:
Azért tényleg köszönöm nektek, hogy szurkoltatok!!! Nagyon sokat jelentett!!
2012. júl. 20. 20:50
 16/21 anonim ***** válasza:
54%
Én is sajnállak, de szerintem az első dokidnak nevezett lény, nagyot hibázott!!!!!Nem mondom, hogy perre mennék, de megérne egy újságcikket!Sajnos innentől fogva, már a második terhességednél veszélyeztetett leszel, ami azért lesz bizonyos szinten jó, mert lehet talán már jobban odafigyelnek rád, s az elejétől fogva kapsz Utrogestant, vagy Crinone-t.
2012. júl. 21. 17:37
 17/21 A kérdező kommentje:
Igen lehet hogy ha hamarabb kaptam volna gyógyszert akkor menthető lett volna..., de én már ezen nem akarok agyalni, már így van és kész. Legközelebb most már én is jobban tudom a dolgok menetét, és ne féj gyógyszer nélkül ki se jövök a rendelőből..
2012. júl. 22. 11:05
 18/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,mi van veled azóta?

Nagyon sajnálom, ami történt. Nekem június közepén volt missed ab. műtétem, 10 hetesen, még embrió sem volt, csak egy jó nagy petezsák... De már az elejétől éreztem, hogy nincs valami rendben, ezért jártam orvosról orvosra...

A műtét után egyet mensiztem, és most 8 hetes terhes vagyok, tegnap láttuk a szép nagy babánkat. :)

Szóval csak szeretnék lelket önteni beléd!

Mindennek megvan az oka az életben, és eljön majd a várva várt boldogság.

(Egyébként én a 4.héttől Utrot kapok, pont a vetélés miatt, szóval az fontos!).

2012. szept. 21. 14:51
 19/21 A kérdező kommentje:

Szia! Először is gratulálok nektek és jó egészséget kívánok! :)

Mi sajnos nem voltunk ilyen szerencsések, ugyanis a július 20.-án történő műtét után augusztus 30 körül akartam visszamenni 6 hetes kontrollra, de sajnos nekem még mindig nem jött meg.. ezért gondoltam csinálok egy tesztet, és bár 1 alkalomból, és úgy hogy megszakítással védekeztünk, újból pozitív volt a tesztem! De az orvos se nyugtatott, meg mivel nem látszott semmi...

Ezt követő nap nagyon begörcsöltem és elöntött a vér, úgyhogy a párom mentőt hívott és újból 3 nap kórház...

és hát mondanom sem kell, hogy újból elvetéltem...

Az az egy biztos, hogy igaz most se kaptam semmilyen gyógyszert hiába említettem, hogy pecsételek, de azt is tudom, hogy mi hibáztunk, nem lett volna szabad ilyen hamar... de igazából még mi se akartuk..

Úgyhogy aug. 1. vel elvetéltem és a napokban várom a május 31. óta az első rendes menzeszemet... már őszintén nagyon várom, és remélem, hogy 2-3 hónap után ugyanannyira szeretnék majd babát mint előtte, mert most még nem vagyok készen rá, tudom hogy az idegeskedés miatt újból elvetélnék..

Úgyhogy velem ez a helyzet, sajnos, de bízom benne, hogy mindennek oka volt, és a sors majd hozza a babát, ha teljesen készen leszünk rá!

Köszönöm a kérdésed, és még egyszer gratulálok!

Puszi

2012. szept. 27. 16:16
 20/21 anonim ***** válasza:
Szia kedves kérdező! Szabad tudni hogy azóta mi történt veletek?:)
2015. nov. 7. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!