Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Későn, a 21. napon volt...

Későn, a 21. napon volt ovulációm (érezni szoktam) és csak azon a napon voltunk együtt a párommal. Mennyire veszik ezt figyelembe a terhesség megállapításakor?

Figyelt kérdés

ma 14:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire.

Egyrészt azért, mert te úgy érezted, nem jelenti azt, hogy valóban akkor is volt.

Másrészt mindig az utolsó mensi első napja a mérvadó. Pont ezért, mert a peteérés bármikor is lehetett.

Ha nagyon eltér a baba mérete, akkor korrigálnak. (vagy nem) De akkor se az ovut véve figyelembe, hanem a magzat méretét.

ma 14:19
 2/10 A kérdező kommentje:

1: De a petesejt 1-2 napig él, akkor nyilvánvalóan leszűkül a megtermékenyülés napja arra a 2 napra, nem?

Egyébként meg ismerem a testem.

ma 14:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát jó. Ha te ennyire ismered a tested, akkor járj utána a terhesség számításának is :D

Mert valóban a lőtéri kutya nem foglalkozik a peteérés, ovuláció dátumával.

Egyáltalán van miről beszélni? terhes vagy legalább?

ma 14:40
 4/10 A kérdező kommentje:
Rád férne egy pszichológus, vagy legalább egy baráti beszélgetés (ha van rá lehetőséged), kissé frusztráltnak tűnsz. :/
ma 14:49
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az megvan, hogy nem 1 ember válaszol ezen az oldalon?
ma 14:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az orvost nem érdeklik a megérzéseid, sem az, hogy "ismered a testedet" - ha tudnád, hány ilyen kijelentést hall naponta és hányszor téved az adott nö, nem jutna eszedne erre hivatkozni.

Az orvos a menzeszhez számolja ki a terhességet, késöbb UH vizsgálattal esetleg korrigálja, ha egyértelmüen korábbi/késöbbi terhességröl van szó.

ma 15:09
 7/10 anonim ***** válasza:
94%
#2! Ne akarj okosabb lenni az orvosnál. Senkit nem fog érdekelni, hogy szerinted mikor termékenyültél meg. A kiírt napot az utolsó menstruáció 1.napjához viszonyítják. Ha a 12.heti méret alapján 1hét vagy annál nagyobb az eltérés, aszerint korrigálnak, ha kisebb, akkor nem. Már, ha egyáltalán terhes vagy, mert azt nem írtad, lehet a kérdés csak elméleti.
ma 16:05
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire. De amúgy nem mindegy?
ma 16:15
 9/10 anonim ***** válasza:
34%

Adj hozzá a mensid első napjához 7 napot és azt mond a utolsó mensi napnak.

Én is hiába mondtam hogy lh teszt miatt tudom és a 9dpon lett + tesztem letojta, így a kövit már úgy mondtam

ma 18:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem veszik figyelembe, az utolsò mensid első napja érdekli őket, 12 hetes genetikai vizsgálaton, ha nagyon eltérnek a méretek akkor változtatnak rajta. Hányadik hétben vagy?
ma 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!