Későn, a 21. napon volt ovulációm (érezni szoktam) és csak azon a napon voltunk együtt a párommal. Mennyire veszik ezt figyelembe a terhesség megállapításakor?

Semennyire.
Egyrészt azért, mert te úgy érezted, nem jelenti azt, hogy valóban akkor is volt.
Másrészt mindig az utolsó mensi első napja a mérvadó. Pont ezért, mert a peteérés bármikor is lehetett.
Ha nagyon eltér a baba mérete, akkor korrigálnak. (vagy nem) De akkor se az ovut véve figyelembe, hanem a magzat méretét.
1: De a petesejt 1-2 napig él, akkor nyilvánvalóan leszűkül a megtermékenyülés napja arra a 2 napra, nem?
Egyébként meg ismerem a testem.

Hát jó. Ha te ennyire ismered a tested, akkor járj utána a terhesség számításának is :D
Mert valóban a lőtéri kutya nem foglalkozik a peteérés, ovuláció dátumával.
Egyáltalán van miről beszélni? terhes vagy legalább?

Az orvost nem érdeklik a megérzéseid, sem az, hogy "ismered a testedet" - ha tudnád, hány ilyen kijelentést hall naponta és hányszor téved az adott nö, nem jutna eszedne erre hivatkozni.
Az orvos a menzeszhez számolja ki a terhességet, késöbb UH vizsgálattal esetleg korrigálja, ha egyértelmüen korábbi/késöbbi terhességröl van szó.

Adj hozzá a mensid első napjához 7 napot és azt mond a utolsó mensi napnak.
Én is hiába mondtam hogy lh teszt miatt tudom és a 9dpon lett + tesztem letojta, így a kövit már úgy mondtam

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!