Mennyire efolyásolja az elején a terhesség korának megállapítását az uh?
Amikor 7+4 naposan megállapította a doki az élő terhességet akkor a papírra 7+2 napot írt. Most ha 28án megyek genetikai ultrahangra és mondjuk ott is pár nappal fiatalabbnak mérik akkor, hogyan állapítják meg, hogy mikor töltöm be a 91 napot?
Ha mensi szerint nézem akkor december 30án töltöm be, szerintetek meglehet beszélni a dokival, hogy 1-2 nap miatt ne írja januárra a 91. nap betöltését? Ha decemberre írja akkor a férjemmel midnketten visszatudjuk igényelni az idén befizetett adónkat ami nem kis pénz és pár nap miatt nem lenne jó lecsúszni róla ha már pont így jött ki.
Nyilván nem a pénz a legfontosabb, mielőtt még valaki ezzel támadna de ha csak 1-2 napon és a doki jóindulatán múlik akkor miért ne...
1-2 nap eltérés esetén a mensi a mérvadó.
A doki az alapján állítja ki, nem fog trükközgetni
Utolsó mensi alapján számolják, ez csak amolyan jelzőértékű, hogy hány hetesnek+naposnak felel meg a nagykönyv szerint.
Nekem a 12. heti uh-n ahol épp 12+5 voltam 12+4-nek írta fel a doki, majd másnap visszamentem a saját orvosomhoz mert véreztem és aggódtam, ott már 13+4 naposnak írta, pedig csak 1 nap telt el a két vizsgálat között.
Utolsó
Ha a magzat Dec. 31-ig betölti a 91. napot, akkor lehet igényelni az adóvisszatérítést. (+Kérni a családi adókedvezményt)
Kérdező:
Nálam a 12 hetes uh-on korrogáltak, menzesz szerint 13 hetes, uh szerint 12 volt. A kiírt dátum az uh-hoz igazodott.
Első babánál még a 38. héten is módosítottak, mert a klinika az utolsó menzeszt, orvosom pedig az uh-hoz vette alapul.
Meglátod mit mutat az uh és mit mond az orvos, utána megbeszélitek.
Az én dokim azt mondta akkor szokott korrigálni, ha minimum 6-7 nap eltérést mutat az uh. 1-2 nappal nem érdemes foglalkozni.
De azzal remélem kalkuláltál, hogy a 91. nap igazából betöltött 13. hét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!