Érdemes még a 12. heti uh (még 3 hét múlva lesz csak) előtt kontrollra mennem, ha az előző terhességemről is a 12. heti uh-n derült ki, hogy nincs szívhang és nem szeretnék megint így járni?

Ha ettol megnyugszol, menj. Abbol baj nem lehet.
En is volt meg egy plusz uh-n a 10. heten, de foleg azert is,mert 6+3 napon mar volt szivhang, igy az orvos vissza se hivott volna magatol, legkozelebb csak a genetikaira irt be, 13+1 napra. Na mondom en ennyit nem tudok varni 😅

Nekem is volt két sikertelen (missed ab, kémiai) terhességem a kisfiam előtt, így én tuti nem vártam volna 3 hetet az elején két UH között.
Viszont hiába mész el mondjuk 10+5 héten a dokihoz, már másnap is megállhat a fejlődésben, és akkor ugyanott vagy... persze minden nappal kisebb az esély a vetélésre, de én csak a 12. heti után mertem beleélni magam, teljesen megnyugodni pedig csak akkor, mikor már kinn volt :)
Szóval én biztos elmennék egy köztes UH-ra, de ez még azért semmire nem garancia sajnos.
(Egyébként nekem is volt olyan a baráti körben, akinek a genetikain derült ki a missed ab, szóval ez nekem is nagy parám volt, átérzem, és szurkolok, hogy most minden rendben legyen nálatok!)

Mivel az élő terhesség megállapítása és az 1.genetikai között hivatalosan nincs uh., a terhességek pedig nagyrészt a 4. és 12.hét közötti 8 hétben szakadnak meg, aki nem megy köztes uh.-ra, elég nagy eséllyel szembesül ott azzal, ha az elmúlt 5-6 hétben megszakadt. Én ezt semmiképpen nem akartam. Mivel szinte folyamatosan véreztem az első 9hétben hematóma miatt, utána viszont már nem, ezért ügyeleten se jártam, 1héttel a genetikai előtt nem bírtam tovább és kb.ratörtem az ajtót a területi dokira, hogy akkor most mondja meg nekem, hogy mi van, mert én fölöslegesen genetikaira menni, hogy ott omoljak össze.
Az meg egy baromság, hogy ennyi erővel minden nap nézethetnénk. HA elhal, "kicsit" nagyobb az esélye, hogy a genetikai előtte 6 hétben bármikor, mint hogy az genetikai előtti egy hétben. Persze egyáltalán nem biztos, hogy elhal, de az is benne van a pakliban, nem kell úgy tenni, mintha soha senkivel nem fordult volna elő.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!