Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Hogy működik az állami terhesg...

Hogy működik az állami terhesgondozás Budapesten és környékén?

Figyelt kérdés

Most 9 hetes vagyok,még egyszer megyek a dokihoz magánba, mert 6 hetesen pulzálás volt,vártunk egy kicsit,hogy növekedjen.

A továbbiakban a terhesgondozáson nem is csinálnak majd ultrahangot?

A kórházba tényleg csak 25 hetestől lehet/kell járni?

okt. 17. 13:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Budapest, Zugló.

Pozitív teszt után 7-8 héttel elmentem az sztk kartonozójába, mondtam, hogy terhességmegállapításra szeretnék menni.

Soron kívül azonnal mehettek a nőgyógyászhoz. Megállapította az élő terhességet.

Aztán adott egy idöpontot a 12 hetes vizsgálatra.

12. heti vizsgálatnál először a terhesgondozáson felvették az adataim, súlyt, vérnyomást mértek, adtak időpontot a következő gondozásra és beutalót EKG-ra, teljes laborvizsgálatra (vérkép, vizelet, wassermann, vércsoport ellenanyag vizsgálatra) majd ámentem a nőgyógyászhoz, aki megvizsgált.

19-20 hét között volt egy UH, gondozás, nőgyógyászati vizsgálat.

24-28. hét között megint egy labor, terheléses cukor.

30-32. hét kozott ellenőrző UH vizsgálat.

Ha menet közben valami értékem rossz volt azzal tovább küldtek a megfelelő helyre.

A 36. héten megint lesz egy teljes labor, hüvelyváladék tenyésztés.

A 37. héttől hetente lesz egy NST, illetve a 38. héten egy ellenőrző UH vizsgálat.

Második terhességemet gondozzák itt, csupa jó tapasztalatom van.

okt. 17. 16:42
 12/13 anonim ***** válasza:

Budapest VI. kerület, nálunk így néz ki:

Online foglaltam időpontot egy konkrét nőgyógyászhoz a szakrendelőbe. Volt embrio, pulzálás, de 1 hét múlvára visszahívott.

2 héttel későbbre foglaltam megint.

12 hetes UH volt a következő, azt a Péterfy-ben csinálja szonográfus, de én a genetikaikat magánban csináltatom/csináltattam.

Másnap vissza ugyanahhoz a sztk dokihoz online foglalás útján. Beírjak a gépbe mi a szitu, vérnyomás, hasi UH. Kb havonta, másfél havonta járunk hozzá első és második terhességnél is.

36. hét után ctg hetente, majd heti 2x ugyanott, a betöltött 40. hétig, utána pedig ctg 2 naponta a Péterfyben a 41. hét végéig, aztán ha addig nem jött ki, akkor protokoll szerint indítanak.

okt. 17. 18:53
 13/13 anonim ***** válasza:
Lakóhely- és orvosfüggő. Nálunk (XXII.) az egyik orvoshoz 8 hetesen mentem, visszahívott a 10. héten is, aztán a 12. héten ő csinálta meg a 12 hetes kötelező UH-ot is, majd havonta jártam vissza hozzá időpontra, 36. hét után 2 hetente NST-re. Az első 2-3 alkalommal hüvelyi UH volt, aztán hasi. Idősebb orvos volt, UH előtt kézzel is vizsgált. A másik terhességemet már egy valamivel fiatalabb orvos kísérte végig ugyanabban a rendelőben. Hozzá is mentem 8., 10. héten, akkor (hüvelyi) UH-ozott is, a kötelezők UH-okra a XI. kerületbe küldött, ő csak a leleteket nézte át, nem feltétlenül vizsgált meg UH-gal is, de ha olyasmi volt, megnézte. Hozzá 6 hetente jártam, a végén 2 hetente NST-re.
okt. 18. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!