Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Hogy működik az állami terhesg...

Hogy működik az állami terhesgondozás Budapesten és környékén?

Figyelt kérdés

Most 9 hetes vagyok,még egyszer megyek a dokihoz magánba, mert 6 hetesen pulzálás volt,vártunk egy kicsit,hogy növekedjen.

A továbbiakban a terhesgondozáson nem is csinálnak majd ultrahangot?

A kórházba tényleg csak 25 hetestől lehet/kell járni?

okt. 17. 13:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Nekem 12 hétig hüvelyit csináltak majd onnantól hasit a terhesség végéig. Kórházba csak NST-re jártam a végén. Ha neked nem a kórházban van az sztk, akkor felesleges oda menned.
okt. 17. 13:28
 2/13 A kérdező kommentje:

Annyiból bonyolultabb a dolgom,hogy az első szülésem császármetszés volt.

Ilyenkor nyilván a második is az lesz,ha nem akarom másképp.(jól gondolom?)

Ebben az esetben nem kell azért beszólni,hogy nem sima szülésem lesz?

okt. 17. 13:36
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Székesfehérvár:

Felhívtam a kartonzót, hogy szeretnék terhességmegállapításra időpontot kérni. Megkérdezték az uccsó mensit, ez alapján adtak 7.hétre időpontot. Elöbb nem nagyon adnak, ha nincs probléma.

7hetesen elmentem a megállapításra. Kaptam papírokat, ezzel kellett mennem a védőnőhöz.

Aznap hívtam a védőnőt, 2 nap múlva mehettem hozzá. Kiállította a kiskönyvet, irányított a háziorvoshoz.

Ő adott labor beutaló, csinált ekg-t.

10hetesen voltam a laborban.

12hetesen genetikai uh.

18hetesen a 2.genetikai uh.

24hetesen 2.labor, cukorterhelés.

32hetesen 3.genetikai uh.

36hetesen nődoki, kenetvétel. 3.labor.

majd 38.héttől az nst.

A védőnőhöz jártam még mellette, havi 1x.

Mind a 2 terhességem így zajlott.

okt. 17. 13:37
 4/13 anonim ***** válasza:
35%
Dehogynem csinálnak ultrahangot, vagy én nem értem a kérdést? Anélkül mi lenne a terhesgondozás?
okt. 17. 13:37
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

3 vagyok. Nekem is az első császár volt. A második nem volt autómatice az. Sőt.

Természetesen szültem a 2.at.

Nálunk csak akkor van császár, ha nagyon indokolt. És az első is az volt, az nem indok.

okt. 17. 13:38
 6/13 anonim ***** válasza:
75%

Nálunk a terhesgondozáson nincs uh.

Csak megkérdi a doki, hogy minden oké-e. Ha van labor eredmény vagy valami megnézi, mér egy vérnyomást és ennyi. Beír a kiskönyvbe és viszont látás.

Csak a genetikai uh-k vannak nálunk. De azt meg egy másik épületben csinálják.

okt. 17. 13:40
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a második nem lesz császár csak azért, mert az első az volt. Nem választás kérdése, hogy melyiket akarod. Ha semmi nem indokolja, akkor hüvelyi szülésed lesz. A legtöbb kórház eleve már a természetes szülés mellett van.
okt. 17. 13:48
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Ilyenkor nyilván a második is az lesz,ha nem akarom másképp.(jól gondolom?)"

Nem feltétlen. Azt mondanám, hogy kórház és orvosfüggő. Van olyan kórház, ami szerint ez nem indok a császárra.

Sőt, most vezették be a különböző "prograsszivitási szintű" szülészeteket. Az 1.-ben nics anesztes. Ha a területi illetékes kórház, ahová tartozol is ilyen, ott nem is lehet császározni ugyebár anesztes hiányában. Bár a rendszer még szerintem nem állt fel mindenhol, de ha még csak 9 hetes terhes vagy, akkor mire szülsz simán lehet ez a helyzet.

okt. 17. 13:51
 9/13 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem Budapesten belül is lakóhely függő.

Itt valaki már leírta a székesfehérvári rendszert, itt én is pont így voltam.

Testvéremnek dél-budán teljesen más volt, eleve a terhesgondozáson nem volt ultrahang. Nem nem csinálták, hanem gép se volt. Egy teljesen másik kerület teljesen másik sztk-jába kellett mennie ultrahngra, amit szonográfus végzett, majd a szonográfus papírjával kellett menni terhesgondozásra a nőgyógyászhoz, aki kiértékelte, amit a szonográfus leírt. A védőnő ott is külön volt.

Viszont itt olvastam olyat is, akiknél a terhesgondozás az minden hónapban egy nagy alkalom, ahol először bemegy a védőnőhöz, utána az ultrahangra a végén megy a nőgyógyászhoz egy azonos épületben, egy teljes délelőttös program keretében.

Vedd fel a védőnővel a kapcsolatot, ő tudja megmondani, hogy nálatok pontosan hogy zajlik.

Császár meg kórház függő, előre biztos nem kell/lehet szólni. Ha beindul a szülés akkor majd eldönti az épp akkor ügyeletes orvos, hogy mi lesz. DE szerintem senkit sem tudnak kényszeríteni arra, hogy természetes úton szüljön, ha valaki nem akarja, annak úgyis meg fog akadni a folyamat, nem fog rendesen haladni a dolog és császár lesz a vége.

okt. 17. 15:07
 10/13 A kérdező kommentje:

Én ma lepődtem meg nagyon,azért is tettem fel ezt a kérdést.

Ma mentem sztkba terhesgondozásra a dokihoz, de nem jutottunk semmire,mert azt mondta,hogy azt ő ott nem tudja megcsinálni,a nőgyógyászatra meg csak januárra van időpont.

Náluk a terhesgondozáson csak adminisztráció van,ultrahang nincs.

Ha gondolom keddenként ha beülök reggel 7kor és kapok sorszámot akkor TALÁN sorra kerülök, talán nem.

Akkor egyáltalán más hogy jut be terhességmegállapításra aki nem tud magánba eljutni?

Egyáltalán nem értem ...

okt. 17. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!