Nagyobb túlsúllyal rendelkező kismamaként mennyire kell félni a védőnőnél a méreckedésn3l?
1 kilótól miért aggódsz? Nő a baba és vele együtt nő a méhed is, illetve a magzatvíz mennyisége is. Emellett te is vizesedni kezdesz és 22 hetesen már ennyi hízás simán belefér, de akár több is.
Ha 15 kg hízásnál tartanál 22 hetesen, akkor megérteném az aggodalmad, de így semmi okod rá. 😀
Védőnő-függő.
1.babánál nem tudom, hol tartottam, de összesen 12 kg-ot szedtem fel (79 kg-ról kezdtem), ott kaptam beszólásokat.
2. és 3. babánál 26 hetesen 11 kg, a vége 14 lett. Soha senki nem szólt semmit.
Most a 4.nél 27 hetesen 12 kg... Doki tette szóvá, de már nem hozzá megyek vissza. (Nem emiatt.)
Jó lenne itt is max 16 kilóval megúszni az egészet.
Mind a 2 terhességem 75kg-val kezdtem.
Az elsőnél 6kg jött fel rám összesen. Senki nem szólt semmit.
A másodiknál 3(!) kg jött fel a szülésig. A védőnő folyamat csesztetett a 30.héttől, akkor jött fel az első kg, mert a 75kilómhoz 1 grammot sem szabadott volna híznom. Ugyan az a védőnő.
#6 pont ezektől a csesztetésektől félek. Sajnos 90kilo voltam amikor terhes lettem, első hivatalos méréskor már 89, így a "ne hízz!" Kategóriába esem. Volt olyan megfontolás hogy tök jó lenne a teljes terhesség alatt 2 kilón tartani.
Akár milyen vicces, sajnos a súlyom csesztetésre nagyon érzékeny az önbizalmam 🙈, sok másra egyáltalán nem, de erre valahogy nagyon rosszul tudok reagálni. (Tudom nagy levegő és a baba az első)
1 kg miatt aggódsz? 😳
Én az első trimeszterben 10 kg fölött szedtem fel 😀
Igaz, hogy nem volt terhesség előtt túlsúlyom, sőt, nem tudom, miért fogytam le annyira (170cm, 53 kg).
De végül kb. 20 kg hízás lett a végére úgy, hogy a 37. hét elején szültem, asszem 73 kilósan, de soha nem tették szóvá, sőt, mikor a határértékes cukrom miatt elhagytam a cukrot és mérsékeltem a szénhidtrátot, akkor a doki az állami terhesgondozáson azon akadt ki, hogy két vizsgálat között pont nem híztam semmit... 🙃
Ráadásul tényleg nem mindegy, hogy miből van az a hízás. Nem mindegy, hogy vizesedsz, vagy a hasad nő, és benne a baba meg a magzatvíz gyarapszik, esetleg a régi nadrágod már csak a combodig tudod felhúzni 🙂 (én csípőgatyákat hordtam terhesség előtt, és 20 kg ide vagy oda,szülés után egyből tudtam hordani a terhesség előtti gatyáimat...)
#8 azért félek picit mert ha a két kilós maxot nézem (egyszer azt is hallottam hogy az lenne az ideális egy 30-as BMI esetén) akkor ez konkrétan a fele és azért még jócskán fog nőni a baba.
Amúgy jelen pillanatban egy fél számmal-számmal kisebb a méretem mint a terhesség elején (akkor kisebb XLes kellett, most L-es méret a tuti) tehát összességében a babára ment a súly (mivel én combra, popsira hízok így onnan ítélem meg)
9!
Ez azért fura, mert egy 1-2 kg hízáshoz az kellene, hogy egy normál súlyú (3-4kg) baba esetén a saját súlyod még csökkenjen is.
Amivel nem is lenne akkora gond, de mondjuk a vizesedéssel mi van? Aki hajlamosabb rá, annak kb. koplalnia és éheznie kellene, hogy lefogyja a víz súlyát is, aki meg nem, az szinte annyit ehetne, mint előtte...
Szóval persze, érdemes vigyázni az evéssel ilyen túlsúly esetén (is), de ennyire általános mintát nem lehet szerintem ráhúzni minden kismamára.
A védőnő meg remélhetőleg maximum szól, hogy figyelj az étkezésre, vagy próbálj mozogni, ha nem tiltott stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!