Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ha másfél-2 héttel nagyobb a...

Ha másfél-2 héttel nagyobb a magzat, akkor NST/CTG-re is hamarabb kell menni? Sajnos EÜ. okok miatt program császárom lesz és elvileg nem indulhat meg a szülés.

Figyelt kérdés

Azt mondták a kórházban és a magánrendelésen is, hogy határozottan fejlettebb a baba. 33 hetes vagyok ciklus szerint ma, mérés alapján viszont szerdán leszek 35 hetes kismama. Akkor az NST/CTG ellenőrzéseket mi szerint határozzák meg?

Bocsi, nem tudom hogyan működik ez pontosan. Köszi előre is!

#műtét #NST #CTG #programozott császármetszés #2 héttel nagyobb a baba #hamarabb születik
jún. 16. 13:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy nagyobb a magzat, még nem idősebb és végképp nem fejlettebb. És attól a terminus sem változik. Valamelyik újszölött 2500 grammal születik, valamelyik meg 4700 grammal....

Viszont ha ennyivel nagyobb, akkor nem ártana keresni az okot. Sokszor pl. kezeletlen GDM van a hátterében....

jún. 16. 13:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Mind a 2 gyerekem végig 2 héttel nagyobb volt a m3nsi szerinti napnál. Pedig pontos 28napos ciklusaim voltak.

Ennek ellenére senki nem irta át a dátumot sem, illetve az enst-t is csak 38hetesen kezdtem mind a kettővel.

39+6 és 39+4re szültem őket.

jún. 16. 13:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem is 2 héttel nagyobbnak mondták. 39+5- re született, semmi dátum nem lett módosítva.
jún. 16. 13:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Én is így tudtam, ennek ellenére minden papíromra az UH szerint generált gesztációs hetet írták rá, nem a ciklus szerintit. Nem értem. Nekem az a jobb, minél tovább bent marad, addig is fejlődik. Csak nem akarom azt sem, hogy baja/bajunk essen a nagy különbség miatt. Minden adatom/adatunk egyébként hibátlan, vérképem és a cukrom is. Csak nagy. Remélem rendben lesz minden.
jún. 16. 13:40
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

Nekem is azt írták rá, mert méretei alapján akkora volt. Mégsem lett semmi módosítva.

jún. 16. 13:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Az szuper lenne! Hadd gyarapodjon csak!😊 Köszi a válaszokat!
jún. 16. 13:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem 40+2nél az éppen ügyeletes orvos mondta, hogy hát most ő újra kell, hogy számolja, mert ha nem jó a terminus, akkor nem kell mennem minden nap nst-re. Én nem tudom, mit nézett meg számolt, de beírta, hogy 40+5... Másnap a kollégái is kiröhögték :D
jún. 16. 23:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem lettem volna a helyedben!😄
jún. 17. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!