Ha másfél-2 héttel nagyobb a magzat, akkor NST/CTG-re is hamarabb kell menni? Sajnos EÜ. okok miatt program császárom lesz és elvileg nem indulhat meg a szülés.
Azt mondták a kórházban és a magánrendelésen is, hogy határozottan fejlettebb a baba. 33 hetes vagyok ciklus szerint ma, mérés alapján viszont szerdán leszek 35 hetes kismama. Akkor az NST/CTG ellenőrzéseket mi szerint határozzák meg?
Bocsi, nem tudom hogyan működik ez pontosan. Köszi előre is!
Attól, hogy nagyobb a magzat, még nem idősebb és végképp nem fejlettebb. És attól a terminus sem változik. Valamelyik újszölött 2500 grammal születik, valamelyik meg 4700 grammal....
Viszont ha ennyivel nagyobb, akkor nem ártana keresni az okot. Sokszor pl. kezeletlen GDM van a hátterében....
Mind a 2 gyerekem végig 2 héttel nagyobb volt a m3nsi szerinti napnál. Pedig pontos 28napos ciklusaim voltak.
Ennek ellenére senki nem irta át a dátumot sem, illetve az enst-t is csak 38hetesen kezdtem mind a kettővel.
39+6 és 39+4re szültem őket.
Nekem is azt írták rá, mert méretei alapján akkora volt. Mégsem lett semmi módosítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!