Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » 3. Trimeszteri ultrahangon...

3. Trimeszteri ultrahangon mit néznek? Túl gyorsan leráztak?!

Figyelt kérdés

Tegnap voltunk, 30 Hetes terhesség. Mindössze a méreteit nézték.( fej és haskörfogat, femur, humerus) volt súlybecslés, a méhlepényt nézték, meg áramlást mértek, nem volt 10 perc az egész, annyit mondott, hogy minden rendeben, viszont látásra.

Fura, mert a 20 hetes uh-n majdnem háromnegyed órát voltunk bent. Ez így rendben van, vagy menjek el szerintetek magánba?

jún. 14. 12:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
A 20.heti a legfontosabb genetikai ultrahang vizsgálat. Az érthető ha tovább tart. Attól is függ persze, hogy mennyire segítőkész a baba és látni lehet e mindenèt.
jún. 14. 14:50
 12/15 anonim ***** válasza:
51%
Én úgy tudom a 12 hetes a legfontosabb
jún. 14. 14:58
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A 12. és a 20. heti is fontos, de ha nagyon prioeizálni akarunk a 20. heti a fontosabb. A 12. héten még csak genetikai rendellenességre tudnak szűrni (amit ugye egy nipt teszt is kiszűr), de a belső szervek esetleges fejlődési rendellenességei csak a 20. hétre lesznek láthatók.

Nyilván ha a 20. héten meg van mindene akkor a 30. hétre nem szívódik fel, itt már csak azt vizsgálják, hogy megfelelő ütemben növekszik-e és a méhlepény ellátja-e a feladatát. Ez még pár perc alatt meg van.

jún. 14. 20:00
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A napokban voltam, nekem meg sulyt se becsultek. A tobbi megvolt.
jún. 15. 10:43
 15/15 anonim ***** válasza:
Érdekes akik azt mondják a 45 perc sok. Nekem a 12 hetesen államiban biztos nezegettek ennyit. Igaz nem volt túl együttműködő a gyerek, de az orvos sem kapkodott.
jún. 17. 04:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!