Tilos a röntgen?

Figyelt kérdés

13 hetes vagyok, pár hete fáj a fogam, elmentem ma dokihoz. Látszólag nem látott rajta semmit, amikor megfújta levegővel, nem volt érzékeny. Azt mondta, lehet hogy a két fog között van a baj, nem tudja röntgen nélkül, de azt meg nem csinál a terhesség miatt.

Ez tényleg így van? Most akkor fájjon és rohadjon a fogam tovább nyár közepéig, amíg megszülök?

Ha nem múlik, ír antibiotikumot, de az se megoldás ha azt szedem hónapokig, nem?

Mi a megoldás?

2024. jan. 17. 11:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 2.terhességem alatt 2x is volt fogröntgenem.

7 és 31 hetesen.

2 bölcsességfogam feladta a harcot, azt meg röntgen nélkül nem nagyon húznak.

2 éves azóta a lányom.

2024. jan. 17. 13:31
 12/15 anonim ***** válasza:
76%
Lehet röntgent csinálni, csak találj valakit, aki tényleg megcsinálja... Mert sokszor az orvosok ragaszkodnak a régi elvekhez. Ha fontos lenne röntgenezni, akkor telefonáld végig az összes rendelőt, míg találsz valakit, aki megcsinálja. Ha rossz a fogad és kezeletlenül marad, az nagyobb kockázat, mint az a picike sugárzás.
2024. jan. 17. 18:41
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem kéne, hogy eltérő vélemény legyen, mert egy panoráma röntgennek nincs kockázata. Mellkasi/hasüregi rtg-nél mérlegelik az előny/kockázatot, a többi testrész röntgenje teljesen biztonságos.

Ólomköpenyt nem terhesen is kapsz. Konkrétan 2 napja kérdeztem a nőgyógyászomat, aki 67 éves, tehát látott már egy-két terhes nőt, hogy UGYE jól tudom, hogy semmi veszély, ha kell csináltathatok panoráma röntgent (majd megyek fogorvoshoz nemsokára). Mondta, hogy amikor ő kezdett dolgozni még egyáltalán nem volt UH, a problémás terheseket, konkrétan a magzatokat röntgennel vizsgálták. Egy repülőúton több sugárzás ér, mint egy röntgen alatt.

2024. jan. 17. 23:11
 14/15 A kérdező kommentje:
Akkor inkább kérdezzem meg telefonon hogy csinálnak e az adott helyen?
2024. jan. 18. 08:30
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szerintem az jó ötlet.
2024. jan. 18. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!