Tilos a röntgen?
13 hetes vagyok, pár hete fáj a fogam, elmentem ma dokihoz. Látszólag nem látott rajta semmit, amikor megfújta levegővel, nem volt érzékeny. Azt mondta, lehet hogy a két fog között van a baj, nem tudja röntgen nélkül, de azt meg nem csinál a terhesség miatt.
Ez tényleg így van? Most akkor fájjon és rohadjon a fogam tovább nyár közepéig, amíg megszülök?
Ha nem múlik, ír antibiotikumot, de az se megoldás ha azt szedem hónapokig, nem?
Mi a megoldás?
Nekem a 2.terhességem alatt 2x is volt fogröntgenem.
7 és 31 hetesen.
2 bölcsességfogam feladta a harcot, azt meg röntgen nélkül nem nagyon húznak.
2 éves azóta a lányom.
Nem kéne, hogy eltérő vélemény legyen, mert egy panoráma röntgennek nincs kockázata. Mellkasi/hasüregi rtg-nél mérlegelik az előny/kockázatot, a többi testrész röntgenje teljesen biztonságos.
Ólomköpenyt nem terhesen is kapsz. Konkrétan 2 napja kérdeztem a nőgyógyászomat, aki 67 éves, tehát látott már egy-két terhes nőt, hogy UGYE jól tudom, hogy semmi veszély, ha kell csináltathatok panoráma röntgent (majd megyek fogorvoshoz nemsokára). Mondta, hogy amikor ő kezdett dolgozni még egyáltalán nem volt UH, a problémás terheseket, konkrétan a magzatokat röntgennel vizsgálták. Egy repülőúton több sugárzás ér, mint egy röntgen alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!