Tilos a röntgen?
13 hetes vagyok, pár hete fáj a fogam, elmentem ma dokihoz. Látszólag nem látott rajta semmit, amikor megfújta levegővel, nem volt érzékeny. Azt mondta, lehet hogy a két fog között van a baj, nem tudja röntgen nélkül, de azt meg nem csinál a terhesség miatt.
Ez tényleg így van? Most akkor fájjon és rohadjon a fogam tovább nyár közepéig, amíg megszülök?
Ha nem múlik, ír antibiotikumot, de az se megoldás ha azt szedem hónapokig, nem?
Mi a megoldás?
Olyan rossz hogy eltérő vélemények vannak, tanácstalan vagyok.
Fáj ez tény, ez sem hiszem hogy jó állapot.
Nem hülye kérdés, sőt. Bár fél éve volt fogkő leszedésem, eléggé fogköves már most a fogam, a doki is mondta, két hét múlva adott időpontot leszedni. Nem tudom amiatt érzem e, de úgy érzem mintha a fogam fájna. Egyébként fújta, kopogtatta, nyomta is. Azt is mondta lehet hogy arcüreggyulladás, de az arcom nem fáj nyomásra…
Azt mondják a rossz fog is veszélyes a magzatra, ezért aggódom. Nem lesz gond, ha mégis rossz és így marad hónapokra???
Nekem terhesen tört le egy darab a fogamból (lyuk miatt, nem szimpla fizikai behatástól), de terhesen nem fájt, így nem foglalkoztam vele.
Szülés után kezdődött a fájás, doki gyökérkezelni tervezi, a röntgenre várok épp, viszont én mondtam neki, hogy szerintem nem a fogam fáj (nem tudom, pontosan milyen, mikor a fog fáj, mert ez az első lyukas fogam...).
Nekem gyanús, hogy az ínyemmel lehet inkább baj (amellett, hogy nyilván a lyukas fog is érzékeny), mert egy-egy rossz nyelvmozdulat vagy hasonló után fájdul meg, és nem is a lyukas fognál, hanem előrébb és lent is, fent is.
Doki tanácsára Corsodilt használtam, azóta nem fáj...
(Az viszont tönkremarta a nyelvem, szóval vigyázni kell vele)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!