Milyen esetekben veszik el a babát 12. hét után?
Ha valaki a 12. heti genetikai uh-val kér egy kombinált tesztet, és rossz eredménye lesz, az már pl elég hogy elvegyék tőle a babát?
Vagy további vizsgálatok kellenek hozzá?
A kombinált teszt nem ér semmit
Az alapján nem veszik el
Komoly genetikai vizsgálat kell hozzá
Méhlepényből vagy magzatvízből vesznek mintát és azt vizsgálják hogy van e valamilyen genetikai rendellenesség
A kombinált teszt csak esélylatolgatás, természetesen ez nem ok a 12. hét utáni abortuszra. Sőt, ha fizetős Prena igazolja pl. a Down-szindrómát, az sem elég.
Csakis az amniocentézis eredménye alapján lehet.
További vizsgálat.
Vagy csináltattok egy nifty tesztet (önköltséges) a kórház meg amniocentézist végez.
1-es vagyok
Amiket irtam azok sajnos nem veszélytelenek, vetélést okozhatnak, szóval azt csak nyomós okkal végzik el, de az amugy ingyen van és a kórházban csinálják
Aminek értelme van, és csak egy sima vérvétel az a prena vagy a nifty de azok fizetősek és nem is kicsit drágák
Nem mindegy mi a cél
Ha meg akar nyugodni az ember hogy nincs genetikai rendellenessége a babának akkor szerintem elég a prena, nifty, nipt teszt.
Ha az negatív akkor megnyugodhat
Ha pozitív akkor meg természetesen megcsinálják a kórházban a magzatvíz vagy méhlepény vizsgálatot és annak az eredménye lesz a döntő.
De a kérdés kicsit ugy van megfogalmazva mintha az elvetetés lenne a cél... Ahhoz muszáj a magzatvíz/méhlepény vizsgálat. De azt ok nélkül csak ugy nem csinálják meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!