Ebben az esetekben mely hónapok alapján számítanák nekem a csedet?
október 4re vagyok kiírva
tehát vagy október 4től vagy szeptember 6tól kérhetem a csedet
Szeretném, ha a májusban kapott (áprilisi fizu) és a júniusban kapott (májusi fizu) beletartozzon. Ennek érdekében mely hónaptól menjek el táppénzre?
a kapott hónapot nézik vagy h melyik hónapra vonatkozik a fizu?
május, június, júliusban kapok nagyonn összeget (ezek az április, május, júniusi fizuk)
Köszönöm!

Ha ezek az összegek bele kell, hogy mejenek, akkor húzd a táppénzt amíg lehet.
Október 4-től mennek vissza 3 hónapot, tehát kiejtik a szeptember, az augusztust és a júliust. Július 1-től fogják keresni a bérezett napokat. (Júniusi béredtől, amit július 10-ig kell megkapj.)
Ha szeptembertől kéred a csedet, akkor június 1-től. (Májusi béredtől, amit június 10-ig kell megkapj.)
Ha előtte egy hónappal eljösz tp-re akkor a májusi béred is kiesik.
huhh, kicsit már kapisgálom talán
tehát ha születéstől kérem a csedet (tegyük fel okt 4), akkor
szeptember-augusztus: táppénz
július: szabadság és home office
június: még dolgozom
vagy?
vagy már júliusban is táppénz legyen?
ha csak az április, május, júniust dolgozom végig
fizetés:
május 10
június 10
július 10
ez az esetember jó?

Így így valahogy.
Vagyis október 4-től kiejtenek 3 hónapot, vagyis szeptember 4 az első hónap, augusztus 4 a második és július 4 a harmadik. Vagyis június 30-al bezárólag fognak bérezett napokat keresni. Maximum a júniusi béred (amit legkésőbb július 10-ig kapsz meg) fog bele menni a csedbe.

tehát ha október 4re vagyok kiírva (+- 2 hét)
minden esetben szüléstől érdemes a csedet igényelnem és július-augusztus-szeptemberre tappénzt kérhetek
így dolgozom április-május-júniusban
és a május 10ig, június 10-ig kapott mindkét fizum bele fog számítani mindenképp a csedbe
nekem ez a 2 fizu a lényeg, hogy benne legyen 😀

az utalás napja a lényeg gondolom
október 4től igényelem, akkor 3 hónapot levesznek, elérünk július 4ig
az előtte lévő 3 havi fizum fogja eldönteni
ha szeptember 6-tól igényelem, akkor 3 hónapot levesznek, elérünk június 6ig
szóval mindenképp szeptember 6 utántól kell csedet igényelnem es nyilván október 4 előtt vagy aznap
ezen esetekben akkor a május 10én, június 10én kapott fizum beleesik
a levett 3 hónapban pedig mindegy, hogy táppénzen vagyok vagy dolgozom, mert az úgysem számít bele
a táppénzem mindegy, hogy mennyi végülis
a terveim szerint júlisban home office/szabadságon leszek
augusztus-szeptemberben táppénzen
max ha nem bírom, akkor június felében már táppénzre megyek, viszont nem biztos h terhes kóddal
és a májusban és júniusban kapott fizu mindenképp beleesik

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!