Ez esetben melyik lenne számomra jobb megoldás? Szülés időpontjában tgyás szempontjából bejelentve kell lenni munkahelyen vagy esetleg munakügyin vagy az előző évek is számítanak?
Kislányom 2013.aug-ban született, előtte megvolt a két év, kaptam ugye minden ellátást. Azóta megszűnt az üzlet, ahol dolgoztam, de a cég maga nem, így gyes végéig bejelentve vagyok.
Most pedig kb. 6 hetes kismama vagyok és nem szeretnék végig csak gyest kapni. Tehát esetleg azt lehet, hogy megkérem a munkáltatót, hogy maradjak bejelentve? Bár ez gondolom nem érné meg neki sem, ill. nekem is fizetnem kéne az adókat magam után?
Vagy regisztrálok munkaügyin, de majd csak kb. szülés előtt egy hónappal kérem a 3 havi munkaügyi járulékot és akkor kapok vajon ismét gyást, gyedet? Vagy ezt nem lehet külön kérni? Ezesetben csak gyes-re leszek jogosult?
Ki etette meg veled, hogy csak gyes végéig vagy bejelentve?
Nem kell csinálnod semmit. Védett vagy, nem rúghat ki, a munkaviszony pedig él, mert a munkaadód nem szűnt meg, csak az egyik foglalkoztataai helye. Ugyanazt kapod a másodikra, mint az elsőre.
nem vagy védett ha leépítés miatt megszűnik a munkaköröd. neked megszűnt, gyes lejárt ha jól értem, elmúlt a gyereked 3 éves, így munkába kéne állnod.
de megdumálhatod vele, hogy te még maradnál, kiveszed a szabikat, aztán tp. igazából védett vagy, mivel terhes vagy, nem rúghatna ki, ha nem leépítésre hivatkozik. tp hozzájárulást kell fizetnie, ami a tp-ed 1/3-a. nem egy akkora összeg ami miatt 3 évig gyedet kéne kapnod ;)
egyébként tgyás már nincs, csed van helyette
Köszönöm a választ, én is így gondoltam, hogy ok nélkül nem ír ki.. A "kedves válaszadó" nem érti, úgy látszik..
Akkor ez nekem nem fog működni így, semmi panaszom sincs egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!