Meddig fognak nyaggatni a cukorterheléssel, ha már 2x kihánytam?
Off
Kíváncsiságból megnéztem a reggelis terhelést. Egy kifli és két deci 2,8-as tej kb 35g szénhidrát, ráadásul van mellette 10g fehérje, valamennyi zsír és rost. Igen érdekes ezt a fele cht ugyanúgy venni mint a klasszikus ogtt-t, ami vegytiszta víz és glükóz.
Hozzáteszem, külföldi guideline-okban intolerancia esetén sem reggeliztetnek, hanem hardcore szénhidrát forrásokat adnak, mint banán, narancslé és társai. Tehát minél tisztább szénhidrát, és minimum 50g ch, az alatt nem értékelhető. Egy vizes zsemle és pár deci tej tuti nem tartalmaz ennyit...
Nem engedik a citromot bele?
Citrommal sokkal elviselhetőbb.
A baba egészsége miatt nagyon fontos, ezért erőltetik. Kérdezz rá a reggelizős változatra a terhesgondozóban, biztosan volt már korábban is olyan kismama, akinél nem volt kivitelezhető a cukoroldatos vizsgálat. Nekem azt mondta a védőnő, tegyek bele egy kicsi citromlevet, tényleg ihatóbb volt úgy. Tudom, nem ugyanaz a protokoll, ezért nem biztos, hogy kivitelezhető, de nekem az segített, hogy hidegen ittam a löttyöt. Nálunk a gyógyszertárban kell kiváltani, és a vizsgálatig hűtőben tartani. Reggel, közvetlenül indulás előtt vettem csak ki. Tényleg sokat segített, hogy nem szobahőmérsékletű volt.
Off: én sem értem a kioktatást, szerencsétlen nem direkt hányja ki :/ Nekem az összes vérvétel alkalmával feküdnöm kellett, különben elájultam volna. De biztos hisztis vagyok én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!