Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Tényleg kevesebb CSED-et...

Tényleg kevesebb CSED-et kapok ha 9-es kód előtt elmegyek 8-assal is? Ha igen,mennyivel?

Figyelt kérdés
Kihasznàltam a munkàltatónàl még fennmaradó 11 nap betegszabadságot, és utána fogok elmenni a veszélyeztetett terhes táppénzre.Azt nem értem a kettőnek mi köze egymáshoz,itt gyakorin olvastam róla,de nem sok infó volt..

2023. aug. 11. 09:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Ellátás nem lehet ellátás alapja.

Nem számít, hogy milyen táppénzen vagy, mert sem a csedet, sem a gyedet nem a táppénz után számolják, hanem az azt megelőző fizetésedből.

2023. szept. 17. 16:18
 12/16 anonim ***** válasza:
#11 Csakhogy a 8-as kóddal először nem táppénz van, hanem betegszabadság, és a betegszabadság nem ellátás. A munkáltatód fizeti, járulékokat, szja-t vonnak belőle és bizony beleszámít a csed-be és a gyed-be is.
2023. szept. 17. 20:18
 13/16 A kérdező kommentje:
Gondolom nem nagyban...2-3 ezer..
2023. okt. 9. 10:26
 14/16 anonim ***** válasza:
Az hogy ez konkrétan mennyit fog jelenteni az attól függ mennyit keresel.
2023. okt. 9. 10:58
 15/16 A kérdező kommentje:
Az utolsó 3 hónap átlaga 385.000.
2023. okt. 9. 11:31
 16/16 anonim ***** válasza:
"A csecsemőgondozási díj összegének megállapításánál jövedelemként kizárólag az ellátásra való jogosultság kezdő napján kizárólag ugyanannál a foglalkoztatónál fennálló biztosítási jogviszonyban elért, a személyi jövedelemadó-előleg megállapításához, az állami adóhatósághoz bevallott, társadalombiztosítási járulékalapot képező jövedelmet lehet figyelembe venni."
2024. márc. 2. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!