Állami vagy magán?

Figyelt kérdés

Mostanában vágunk bele a gyerekprojektbe és nem látom még át teljesen a dolgokat, viszont szeretnék felkészülni. Sok nő a környezetemben magánrendelésre jár terhesgondozásra, de valóban annyival többet ad, mint amennyibe kerül?

A genetikai UH azt tudom, hogy magánban kell, de a többit tényleg ekkora baj lenne államiban csináltatni? Jaj ez így leírva úgy hangzik, mintha sajnálnám a gyermektől, kérlek, ne értsetek félre, mindent megteszek majd, hogy a születendő gyermekemnek jó legyen, de nem tudom, hogy ez tényleg ennyit számít-e, hogy alkalmanként 20-30ezer forintot költsek, amikor államiban is részt tudok venni a gondozáson?

A szülés a másik fele, hallani a sok kiskaput, amióta nem lehet orvost választani. Én már nem merem senkinek mondani, hogy államiban szeretnék szülni továbbra is, akkor is, ha mindegy, kihez kerülök. Úgy néznek rám az ismerősök, mintha nem lennék normális :( nem tudom, mi a jó megoldás.

2023. júl. 7. 14:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

9-es vagyok. Még azt hozzátenném, hogy az elején kértem 2 alkalommal államiban is fotót, és ott minden további nélkül adtak. Utána már azért nem kértem, mert magánban a genetikain videót is meg képeket is kaptam. Nem volt igényem 300 képre a magzatomról :)

A kórházban, mikor egyszer ügyeleten voltam, ott pedig mondták, hogy ha szeretném lefotózhatom a képernyőt. Kérés nélkül, és ugye nem is babamozira mentem nyilván, de baromi aranyosak voltak. Nekem nagy szerencsém van ezzel a kórházzal. Ha mindenütt ilyen emberek dolgoznának az egészségügyben, hajjaj... Akkor már tényleg csak a körülményeken kéne keseregni. Amik ugye azért bőven hagynak kívánnivalót maguk után, de azt a 3 éjszakát ki lehetett bírni.

2023. júl. 8. 08:07
 12/13 anonim ***** válasza:
én azért jártam magánba, mert ott adtak időpontot és max 10perc csúszás volt, mehettem este 6kor is. Nálunk a TB alapún mehetsz 8-15közt aztán majd sorrakerülsz... Én 34 hetes koromig dolgoztam, nem volt időm kivárni. Plusz így tudott mindig jönni a férjem is, egyrészt be is jöhetett, másrészt mivel más városban volt a rendelés, mindig volt valami elintéznivalónk, így elég volt 1x menni
2023. júl. 8. 12:59
 13/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Hasznosak voltak :)
2023. júl. 10. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!