Progeszteron pótlást fogok kapni?
Szia! Ha az orvos indokoltnak látja, biztosan kér egy progeszteron szintet, ha az alacsony, valószínűleg felírja a tablettát, vagy a kúpot.
Nekem két vetélésem volt, az elsőnél nagyon hosszan véreztem, de nem kaptam semmit. A másodiknál szintén elkezdtem barnázni és az előzmények miatt kaptam szájon át szedhető progeszteront, de nem állította meg és végül műszeres befejezés lett.
Ezután kivizsgáltak, sok minden problémára fény derült (IR, pajzsmirigy, pcos és alacsony progeszteronszint), most pedig 3x2 hüvelytablettát kell alkalmaznom, már a pozitív teszt óta.
Ennek ellenére én is nagyon félek, 5 nap múlva lesz a következő ultrahang és nagyon bizonytalan vagyok.
Megértem a stresszt, amit érzel, de ha nincs vérzés és még csak 1 vetélésed volt (ne is legyen több!!!), próbálj valamennyire megnyugodni, a többit pedig úgyis részletesen átbeszélitek majd az orvosoddal.
Minden jót!
Nem feltétlenül. Én ügyeleten kaptam progit, ugyanúgy nem segített semmit, mint neked(nem az volt a baj.) Meg egyébként mérettem is progi szintet még az első vérzés előtt, meg is mondtam az ügyeleten, normál érték volt, bár nem túl magas, közelebb a tartomány alsó részéhez, mint a felsőhöz, de így is adtak.
Az orvosommal már csak közvetlenül a vetélés után találkoztam, meg a vetélés utáni kontrollon. Ő azt mondta, "ilyen időseknek"(40+ vagyok), ő alapból szokott adni, pozitív tesztnél hívjam fel és ír.
Bár, kétlem, hogy az esetemben segíteni fog, de így fogok tenni. Ha sikerül, rögtön elkezdem, ami a vetélés után maradt és hívom a dokit. Csak én meg attól félek, hogy elkezdem szedni és mire elfogy, mégse ír a doki. Na, mindegy, paragépeknek mindig van min parázni🤣Ja, és természetesen, gyógyszer mellett is méretek majd egyszer, nem bízom a véletlenre 😂
A lényeg, hogy ne izgulj, ha nem segített, nem az volt a gond, most se kell feltétlenül kapnod, de az se árt, ha szeded. Én a helyedben addig is nézetnék egy progi szintet megnyugtatásomra, és akkor tudnám, mindent megtettem, nem azon múlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!