A progeszteron pótlást minden esetben fokozatosan kell abahagyni? És folsavat meddig ajánlott szedni?
Egy Arefam nevű progeszteron készítményt alkalmazok hüvelyi úton, mert az első hetekben együttlétek után a spermával nagyon halvány rózsaszín folyás is távozott. Egy ideig kettőt használtam naponta, ezután történt egy orvos váltás, az új doki azt mondta, hogy a napi egy is elég, szóval megfogadtam. Ma vagyok kereken 12 hetes és nem tudom, hogyan hagyjam abba…olvastam, hogy fokozatosan kell, viszont eddig is napi 1-et használtam, akkor itt a fokozatosság lehet az is, hogy mostantól két naponta fogok egyet mondjuk a 13. hétig? Addig tart az első trimeszter hivatalosan. A betegtájékoztatóban a fokozatosságról nincs szó, azt írja, hogy csak az első trimeszterben kell szedni, mert utána káros hatásai lehetnek..
Illetve folsavat meddig ajánlott külön szedni? Hányadik hétig kb?
Szedek Femibiont is, még az egyest, amellé pedig a doki írt fel külön csak folsavat, pedig a Femibionban is van. Lehet ezeket is a 13. hétig szedni?
Én a pozitív teszttől 3x1 Duphastont használtam, majd 7 hetesen vérzés miatt 3x2-re emeltük, most a 15.hétre az utolsó dobozt már 3x1-ben szedtem, és ma már semmit se vettem be.
De ezt az orvosodnak kéne megmondani, hogy hogy hagyd el, nem mondott erről semmit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!