Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A progeszteron pótlást minden...

A progeszteron pótlást minden esetben fokozatosan kell abahagyni? És folsavat meddig ajánlott szedni?

Figyelt kérdés

Egy Arefam nevű progeszteron készítményt alkalmazok hüvelyi úton, mert az első hetekben együttlétek után a spermával nagyon halvány rózsaszín folyás is távozott. Egy ideig kettőt használtam naponta, ezután történt egy orvos váltás, az új doki azt mondta, hogy a napi egy is elég, szóval megfogadtam. Ma vagyok kereken 12 hetes és nem tudom, hogyan hagyjam abba…olvastam, hogy fokozatosan kell, viszont eddig is napi 1-et használtam, akkor itt a fokozatosság lehet az is, hogy mostantól két naponta fogok egyet mondjuk a 13. hétig? Addig tart az első trimeszter hivatalosan. A betegtájékoztatóban a fokozatosságról nincs szó, azt írja, hogy csak az első trimeszterben kell szedni, mert utána káros hatásai lehetnek..

Illetve folsavat meddig ajánlott külön szedni? Hányadik hétig kb?

Szedek Femibiont is, még az egyest, amellé pedig a doki írt fel külön csak folsavat, pedig a Femibionban is van. Lehet ezeket is a 13. hétig szedni?

2022. dec. 10. 19:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben és simán elhagynám azt a napi 1-et és kész. Napi 2-őt használtam másik fajtából, 4 napig csak 1-et, utána teljesen elhagytam.
2022. dec. 10. 19:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én a pozitív teszttől 3x1 Duphastont használtam, majd 7 hetesen vérzés miatt 3x2-re emeltük, most a 15.hétre az utolsó dobozt már 3x1-ben szedtem, és ma már semmit se vettem be.

De ezt az orvosodnak kéne megmondani, hogy hogy hagyd el, nem mondott erről semmit?

2022. dec. 10. 20:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
2es vagyok : bocsi lemaradt a folsav. Én is Femibiont szedek,nekem is javasolt a doki külön 3 mg-os folsavat, azt mostmár nem kell szednem, azt mondta. De lehet szedni, annak káros hatása nincs, sőt én úgy olvastam, hogy a 3.trimeszterben jótékony hatású lehet és csökkentheti az autizmus kialakulásának kockázatát, bár erre vonatkozó hiteles tanulmányok még nemigen vannak, hogy lenne összefüggés. De szerintem bőven elég az, ami a Femibionban van 😊
2022. dec. 10. 20:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is femibiont szedek + magnézium + folsav. Én fogom szedni végig, ártani nem árt.:)
2022. dec. 10. 20:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Fokozatosan akkor kell abba hagyni, ha naponta többet szedsz. Nekem napi 3 volt, aztán napi 2 és a legvégén napi 1. Amikor már csak napi 1 szemet használtam, akkor voltam kötelező ultrahangon és mindent rendben talált a doki, így mondta, hogy mostmár nem kell szedni és nem is volt semmi probléma, miután abba hagytam😊 Nálam így volt, de én azt mondom, hogy mielőtt bármit abbahagynál/elkezdenél szedni, beszélj az orvosoddal.
2022. dec. 11. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!