Járt így valaki? Mi volt a következő lépés? Terhességi cukor
32. héten járok. A 24. héten tankönyvi cukorterhelésem volt: 4,0 az éhomi, 4,5 a 2 órás. Minden leletem negativ, éhomi cukor azóta is rendben (5 alatt) a két héttel ezelőtti laboromban, előző terhességnél cukorral gondom nem volt. Igazából sosem volt gondom a cukronmal, túlsúlyom viszont van (BMI-m 28 volt teherbeeséskor).
A múlt héten terhesgondozáson megfogtak magasvérnyomással, emiatt vizelet fehérjét akartak nézni. A vérnyomásom hagyjuk, itthon 125/80 felett nem mértem, de a vizelet cukorpozitív lett és most megijedtem... Húsvét után rendesen bezabáltam a csokikból, de ennek akkor sem szabadna ilyennek lenni. A baba a mostani uh-n tökéletes nagyságú volt, nem nagyobb.
Tudom hogy ilyenkor romlik az inzulinrezisztencia, előfordulhat hogy előjön. Azonnal diétába kezdtem és mérni fogom a cukrom.
Hasonlóan járt valaki? Mi ilyenkor a protokoll? Annyira messze sincs a szülés, de ahhoz kellően, hogy esetleg gond legyen... Orvoshoz jövő héten megyek.
Csak egy kis update, ha valaki ide téved később. Mértem a cukrom pár hétig, teljesen rendben voltak (éhomi 4.1-4.7, egyórás 5.4-6.8 között végig kajától függően) és nem lett többször cukor a vizeletemben. Egyik nőgyógyász sem foglalkozott vele, véletlen leletnek mondták. Szerintem valid volt a lelet, de tényleg a húsvéti bezabbantás volt a gond. Mindenesetre amikor láttam hogy a mért cukrok rendben vannak, lazítottam és akkor is rendben volt minden. Egészségesen és normál súllyal született végül a lányom:-)
Azért ezt a mértéktelen csokizabálást se terhesen, se terhesség nélkül nem ismétlem meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!