Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » 2680 gramm tényleg olyan...

2680 gramm tényleg olyan kicsi 38 hetes babának?

Figyelt kérdés

Ekkorának mérték az ultrahangon a lányomat. Ráírták a papíromra, hogy veszélyeztetett terhesség, meg hogy IUGR (méhen belüli növekedés visszamaradás).

Voltam nst-n is, teljesen jó eredménye lett, meg amúgy mindig elmondják, hogy kicsi de arányos a baba, fejlődik is mert 35 hetesen csak 2300 gramm volt. Szóval egyrészt nyugtatnak, hogy nem lesz itt semmi baj. Másrészt viszont már be akartak fektetni emiatt a kórházba. Nem is értettem, hogy ha nincs baj akkor minek. Csak azért mert nem 4 kilós? Nem feküdtem be, úgyhogy itthon kell vérnyomást mérnem (ami teljesen jó szokott lenni), meg számolnom a magzatmozgásokat. Jövő héten meg háromszor kell mennem kontrollra. De persze lelkiismeret furdalásom van, hogy mi van ha mégis be kellett volna feküdni inkább, mégis ők az orvosok, nem én. Csak tényleg semmi idnokot nem mondtak, azon kívül, hogy kicsi.

Meg felírtak egy Fresubin nevű fehérje tápszert, napi kettőt kéne innom. Egy adagban van 400 kcal, az a baj, hogy ha megiszom reggel, kb nem is vagyok éhes utána egész délelőtt, pedig nyilván enni is muszáj lenne.

Szerintetek is vészes ez a méret? Vagy csak itt izgulják túl az orvosok? A védőnő teljesen elképedt, szerinte semmi okuk bent tartani engem, meg IUGR diagnózist adni, de nyilván ő nem orvos.

2023. jan. 6. 17:38
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Azóta megszületett, 40+4 napra, 3080 grammal, teljesen egészségesen 🙂
2023. jan. 29. 20:50
 22/23 anonim ***** válasza:
Gratulálok! ☺️
2023. jan. 29. 21:29
 23/23 anonim ***** válasza:

14-es vagyok.

Sok szeretettel gratulálok Nektek!! Örülök, hogy minden rendben volt.

2023. febr. 2. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!