1111-es értékű nyitott méhszáj esetén mennyi az esélye, hogy 1 hét alatt tovább nyílik?
Sziasztok! 34 hetes (betöltött 33 hetes) kismama vagyok. A héten hétfőn voltam vizsgálaton, ami már amúgyis kontroll volt, mivel elkezdett nyílni a méhszájam. 1100-as értékkel kezdtem, 2 hét alatt 1111 lett. A doktor azt mondta, 1 hét múlva ha ez 2-esre vált, akkor be kell feküdni, viszont jó hír, hogy fokozatosan nyílt az elmúlt 2 hétben. Most 1 hét kontrollt kért, Magnerotot és 2* fél szem Seduxent írt fel, hogy pihenjek, aludjak, feküdjek. Van egy 19 hónapos kisfiam is, aki mellett egész nap feküdni sajnos nem tudok, de próbálok. A család is próbált munka mellett besegíteni, de sokat nem tudtak. Bár tudom, a kisebbik gyermekem miatt jobban kell most aggódnom, hogy még egy kis időt pocakban töltsön, mégis ideges vagyok, hogy esetleg kórházba kell mennem több időre. A kérdésem az lenne, hogy esetleg, aki volt már így, mennyi az esélye, hogy 1 hét alatt tovább nyílt a méhszáj, esetleg tud ez az érték még több hétig így maradni? És ez is fokozatában nyílik, így 1211-1221-1222? Erről nem találtam semmi érdemlegeset interneten. Tudom minden terhesség más, ahogy nekem az első is, hiszen a kisfiammal semmi ilyen probléma nem volt, de mégis próbálom magam kicsit nyugtatni, hogy nem lesz baj. Illetve az is érdekelne, hogy mennyi ideig kellett így a kórházban lenni, 1-2 hét, 36-37. hétig?
Köszönöm a válaszaitokat!
1-es vagyok:
Az kimaradt, hogy ez úgy, hogy a 36-37. hétig csak a fürdőszobába mentem ki, enni is fekve ettem.
Most második gyerkőccel vagyok várandós, sajnos hasonló probléma fellépett most is (vérzés, görcs, méhnyak rövidülés, de méhszáj zárt). Az első terhességnél olyan trauma volt a majdnem koraszülés, és a kórházi egy hét, hogy akármilyen kemény, de most is megoldom a fekvést, amég muszáj, az is lebeg a szemem előtt, hogy még ez is jobb, mint kórházba kerülni, és napogig nem látni a nagylányt, erre a szülés 3 napja is pont elég lesz...
Szóval apuka, nagyszülők besegítenek, nem főzök, és nincs patent rend itthon. Nagylánnyal rajzolunk, mesélek, gyurmázuk, bármit amit lehet fekve, játszótér apás móka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!