A 10. heten is van kotelezo ultrahang?
Sziasztok! Kicsit ossze vagyok zavarodva, elso baba, 8 hetes terhes vagyok. En ugy tudtam, hogy legkozelebb majd csak a 12. heti ultrahang kotelezo, de kismamas csoportokban nagyon sokan arrol beszelnek, hogy ok voltak a 10. heten is, orvos javaslatara.
Maganorvoshoz jarok, nala is szeretnem megcsinalni a terhesgondozast, de nekem nem emlitette, hogy vissza kene mennem a 10. heten. Azt mondta, hogy most a vedonomet keressem fel, aztan haziorvos es stb.
Most akkor igazabol ez nem kotelezo, csak sokan elmennek, hogy ranezzenek a babara? Vagy kotelezo?

Jól írják, összesen a 3 genetikai ami kötelező. Van persze orvos, aki gyakrabban is szeret megvizsgálni. Az vagy szeret biztosra menni, vagy ha magán akkor az is lehet, hogy csak szeret pènzt kapni a vizsgálatért.
De amúgy azt hiszem engem is megultrahangozott a 10. héten államiban a doki. Gondolom hogy megvan-e még a magzat, meg hogy annyi idősnek tűnik-e amennyinek lennie kell. Viszont ez nem kötelező vizsgálat, csak ezek szerint sokan csinálják.

A terhesség alatt 3 “kötelező” uh van, a terhességmegállapító, a 12 hetes, a 20 hetes és a 30 hetes.
Ezen kívül van 3 vérvétel, minden trimeszterben egy.
A legtöbb paramami szeret 2 hetente uh-ra járni, de alapvetően felesleges. Van olyan orvos is, aki szeret gyakran visszahívni, mert minden alkalom pénz.
Ha nincs panaszod, nem kell a 12 hetes uh-ig orvoshoz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!