A 10. heten is van kotelezo ultrahang?
Sziasztok! Kicsit ossze vagyok zavarodva, elso baba, 8 hetes terhes vagyok. En ugy tudtam, hogy legkozelebb majd csak a 12. heti ultrahang kotelezo, de kismamas csoportokban nagyon sokan arrol beszelnek, hogy ok voltak a 10. heten is, orvos javaslatara.
Maganorvoshoz jarok, nala is szeretnem megcsinalni a terhesgondozast, de nekem nem emlitette, hogy vissza kene mennem a 10. heten. Azt mondta, hogy most a vedonomet keressem fel, aztan haziorvos es stb.
Most akkor igazabol ez nem kotelezo, csak sokan elmennek, hogy ranezzenek a babara? Vagy kotelezo?

A genetikai tesztekhez mint pl
a nifty, a 10. Héten vesznek vért és általában akkor már ug-z is csinálnak, ha ott vagy.
Amúgy 12. Heti a következő.

De ha reszt szeretnek venni normalisan a terhesgondozason, akkor vannak kotelezo vizsgalatok, nem?
Es ha nem veszek reszt rajta, gondozatlan volt a terhesseg, akkor lehet a babat haza se vihetnem a korhazbol, mert a csaladsegito a “nyakamra lepne”.

Milyen 8 ultrahangomon? Eddig egyszer voltam a nogyogyasznal, 7 hetesen es ennyi. Termeszetesen elo terhesseg, szivhanggal.
Azt mar a kerdesben is leirtam, hogy az orvos mit mondott, mi a kovetkezo lepes, de csak annyira voltam kivancsi, hogy most feltetlenul rohanni kell-e 10 hetesen is hozza vagy sem, mert errol nem volt szo, en meg nem kerdeztem, mert ugy tudtam, hogy az nem kotelezo.
Nyugi, olvastam eleget, itt csak megerositest vartam, meg is kaptam.
En azt javaslom, hogy legkozelebb olvasd el normalisan a kerdest, mielott masokat oktatsz ki teljesen feleslegesen valaszadas kozben :)

12, 18 és 30 hetes uh-k a "kötelezőek"
Nekem pl összesen ez a 3 uh volt mind a 2 gyerekemnél, semmi több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!