Ma voltam ultrahangon 39 hét 3 napos, szombaton töltöm a 40. Hetet. Az orvos mondta menjek vissza 3 nap mulva megnézi milyen a méhszáj és ha úgyvan beinditja, mert még zárt volt a mai ultrahangon.Hogy tudja beinditani? Ha teljesen zárt a méhszáj?
Ne engedd, hogy beindítsák, ha nincs rá különösebb indok. Indítani oxitocinnal szokták, ballonnal, vagy a barbárabb dokik kézzel tágítanak a méhszájon. Ez baromi fájdalmas, és kimeríti a szülészeti erőszak fogalmát.
Az ilyen indított szülesek gyakran végződnek császárral.
Engem 2 hettel hordott tul anyukam
Semmi bajom..
Szerintem ne engedd, hogy a legközelebbi viszsgàlaton kèzzel vizsgaljon, ès ragaszkodj hozza, hogy a pàrad veled legyen. Simàn tàgìthatja a beleegyezèsed nèlkül a mèhszàjad, hogy beindìtsa a szülest (ez erőszaknak szàmìt, de szoktàk csinàlni)
42. hètig, ha nincs a gyereknek ès az anyànak semmi baja, akkor nem indokolt az indìtàs. Ha kamu indokkal indìtani akar, akkor jogod van màsik kòrhàzbòl, màsik orvostòl màsodvèlemènyt kèrni (ugyanabban a kòrhàzban dolgozò valòszìnűleg vèdenè a kollegàjàt)
Indokolta az indítást?
Nekem igen annak idején, elmondta, hogy mi nem okés. Végül nem lett mégse indítás, mivel aznap éjjel megindult spontán (reggel kellett volna bemenni a kórházba).
Viszont ha egyértelműen megmondja, hogy orvosilag ez és ez az oka, akkor ne akarj okosabb lenni nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!