Terhes gondozáson miért nem csinálnak UH? Bővebben lent.
A héten voltam terhesgondozáson a helyi szakrendelésre mentem.Most voltam először,nem igazán tudtam mire számítsak.
A nővér aki behívott,nagyon kedves volt,felvett a gépre megnézte ez eddigi papírjaimat/leleteimet,láttam a vizsgálóban nincs UH,de mondta hogy majd átmegyek a másik vizsgálóba a doktornőhöz.
Megnyugodtam hogy akkor majd megnéz és láthatom a picurt és hogy minden oké-e.
Eleinte csak kérdezgetett és irkált a kis könyvembe.
Kérdezte van-e panasz,mondtam hogy nincs erre ő azért beírja(a kiskönyvbe) hogy alhasi panasz miatt mentem....tessék??
Akkor végeztünk ha meglesz a genetikai vizsgálat eredménye majd menjek vissza...kérdeztem UH nem néz meg? Válasz: Nem terhesgondozáson nincs UH...
Most ez tényleg így van? vagy csak engem volt lusta megnézni?
Nyilván kicsit jobban aggódom mert volt már egy vetélésem( ez idő tájt)és szerettem volna tudni hogy jól van-e mert 3 hete "láttam".
Pluszban itthon még feldühített hogy más miatt beléptem az eeszt-re és láttam hogy feltöltött egy ambuláns lapot(ott nem adott semmit)amin olyan
leírás szerepel mintha megvizsgált volna.
Máshol is így megy a terhesgondozás? Tényleg nem csinálnak UH? Milyen gyakran mentetek UH-ra?
Köszönöm a válaszokat mint írtam először voltam nemtudtam hogy mennek a dolgok.Egyébként időpontra mentem( mert csak úgy lehet)és az időpont adó is tudta hogy első alkalom/hány hetes vagyok stb.Ő mondta hogy terhes gondozásra adja az időpontot,onnan küldtek át a nőgyógyászatra szóval senki elől nem vettem el a helyet.De azt is írtam hogy ez idő tájt ment el az előző babám, veszélyeztetett terhes vagyok,csak tudni szerettem volna hogy jól van-e nem ingyen baba mozizni.
De legalább tudom hogy UH-ra menetek a magán dokimhoz.
Egyébként én nem pontoztam(le) senkit.
Nekem uht a nőgyógyász csinált.
1. Terhesség megállapítása, 2. Kontroll ( 2 hétre rá) 3. Majd 13 hetesen megyek a 12 hetesre.
Nekem is eddig államaiban csak a terhesség megállapításakor csinált uh-t kb a nyolcadik héten, meg vissza hívott a tizedikre, és megnézte megvan-e még. Azóta nem. Ahogy írták, a kötelező genetikai ultrahangok voltak csak. Azokat nekem nem a nőgyógyaszom csinálta.
Kb 5 percet szoktam bent menni nála, annyit csinál, hogy beírja a genetikai uh-k eredményét a kiskönyvbe, meg elmondja mik a következő vizsgálatok és azokra ad beutalót (bár ezekre úgy tudom a kiskönyv is elég lenne beutaló helyett). Igazából tök feleslegesen járok hozzá, szerintem a védőnő pont elég lenne, leleteket értelmezni ő is tud. De ez a protokoll, nem szokták olyan gyakran ultrahangozni a kismamákat, pláne problémamentes terhességnél.
Nem államiban járok, ezért minden hónapban 2 percre rákacsint a doki UH-val a kicsire.
De amúgy ez ilyen marketing, mert kb semmi értelme nőgyágyszhoz járkálni havonta, ha semmi panasz, védőnő, meg háziorvos is tudja értelmezni a leleteket ha kell. Nekem beutalót sem ad sehová, a háziorvostól szoktam azt is kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!