12hetes genetikai uh-ra jò ötlet,ha bejön a 3ès fèl èves kisfiam?
És ha valami baja van a babának, ott mondja előtte majd az orvos?
Az ultrahang nem gyerekmozi.
Ahova én megyek (magánban) ez áll az oldal GYIK rovatában:
Hozhatjuk-e kisgyermekünket a 12-13. heti vagy 20-22. heti genetikai ultrahang vizsgálatra?
Nem. Ezek a vizsgálatok nem „babamozi“ jellegűek. Hosszú ideig tartanak, ami a legtürelmesebb kisgyermek számára is kimerítő. Másrészt - szerencsére ritkán -, de időnként rossz hírt kell közölnünk a vizsgálat után. A szülőkből ez - érthetően - olyan reakciót válthat ki, ami a kisgyermek számára feldolgozhatatlan, életre szóló negatív élményt jelenthet, melynek a kicsiket semmiképp sem szabad kitenni.
(Persze ettől még lehet, hogy ahova te mész, beengedik a gyereket, de szerintem nagy igazság van abban, amit írtak.)
Nem is lehet rendesen látni semmit. Egy kicsi számára még ijesztő is lehet a fekete-fehér vibráló mocorgás.
Fel kéne fogni, hogy ezek diagnosztikai vizsgalatok, nem szórakoztatásra vannak. Szakszemélyzet dolgozik ott, akiknek azt kell figyelni, hogy van-e a babádnak genetikai rendellenessége. Van-e egyáltalán szívhang. Nem hiányzik, hogy egy óvodást kelljen ott kerülgetni. És ha nincs minden rendben a babával? Hallgassa végig? Nem ertem, miért nem lehet komolyan venni ezeket a vizsgálatokat. Aztán a személyzetet hozzátok kellemetlen helyzetbe, mert nem mehet be a gyerek, így aztán apuka se, mert a gyerekre valakinek vigyázni kell, és akkor persze mindenki meg van sértődve.
Én az 5D-re sem fogom bevinni a 3,5éves lányomat, mert hiába tudja hogy tesója lesz, ő még nem úgy képzeli el őt, ahogyan vizsgálat közben látná.
Úgyis kapunk képet és videót, majd megnézi ott, ha szeretné.
Valamint a 12 hetes uh-on még annyira pici, hogy lehet fel sem fogná mit lát.
Állami genetikain még apuka sem lehet bent(a férjemet szó szerint kizavarták a kórházból hogy mit képzel hogy covid idején olyan helyen tartózkodik, ahol kismamák vannak🤦♀️), nem gondolom hogy kisgyerekkel toleránsabbak lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!