Mik a tapasztalatok manuális méhszájvizsgalat visszautasítasával kapcsolatban?
Én visszautasitottam a 14. héten, jól ki is oktattak miatta. (Nem magánorvos.) Azt tervezem, hogy csak akkor engedem, ha panaszaim vannak, vagy vajúdásnál.
Más is csinálta így? Mit szólt hozzá a doki?
Igazad van, hogy elutasìtod. Felesleges, ès fertőzèsveszèlyes. Nekem nem volt vàrandóssag alatt kèzi vizsgàlatom vagy hüvelyi uhm. Kacsàval, mintavevő pàlcàval 1x ellenőriztek, mert vèreztem, ès a dr ellenőrini akarta nincs-e fertőzèsem. (Az nekem àlagos folyàsom szerinte ,,tùl sok" volt)
Mikor a magzatvizem elment, magamnak kellett mintavevő pàlcàval kenetet venni, h ellenőrizzem, tènyleg az volt-e.
Szülès közben 4 òrànkènt vègeztek kezi mèhszajvizsgalatot, összesen 3x, ès szülès utàn 1x.
Vàrandòssàg alaltt nem szabadna ,,turkàlni".
Nincs kötelező vizsgálat! Akkor sem, ha a papíron az van.
A méhszájvizsgálat amúgy is egy elavult, felesleges, káros beidegződés, amit külföldön már sok helyen kivezettek a gyakorlatból.
Ne hagyd, hogy ki légy oktatva. A te tested fölött te döntesz.
Nekem állandóan nézték és állandóan gombás is voltam utána. Terhességben nem lenne szabad ott nyúlkálniuk, amikor alapból magas a rizikó a fertőzésre.
Második babánál orvost váltok az biztos.
Szia!
Nyugodtan mondj nemet továbbra is.
Ausztriában élek,35 hetes terhes vagyok,soha nem nézte még a doki a méhszájamat.
Nekem minden alkalommal megnézi kézzel a méhszájat, semmit sem érzek belőle, nem is zavar.
Gondolom emiatt most jól le leszek pontozva, de tényleg engem ez egyáltalán nem indít meg érzelmileg, ha vizsgálni akar, hát vizsgáljon. Engem megnyugtat mikor mondja, hogy oké minden rendben, méhszáj zárva, stb.
Sose kaptam el így fertőzést, durva is lenne, ha koszos kézzel/kesztyűvel matatatna ott lenn.
Sajnos ultrahanggal csak a belső méhszáj látható pontosan, az nem hogy a külső nyitva van-e. Emiatt a "régi" orvosok havonta ellenőrzik. Az én orvosom utoljára a 36.héten nézi, amikor cervix leoltás is van.
18.héten egy másik orvos vizsgált, nem az akihez jártam, mivel ő szabadságon volt,azonban görcsöltem. Ultrahangot csinált, azt mondta zárt méhszáj minden rendben. 2napra rá mentem ahhoz akihez szoktam, manuálisan vizsgált, a külső méhszáj 2 ujjnyira nyitva volt. Ha nagy a gáz azt uh-on látni, de amúgy nem teljesen.
Attól nem kellene fertőzést kapni, hogy kesztyűvel megvizsgál. Nagyobb az esélye, hogy fertőzést szed össze a nő, ha szexel a párjával, közösségi wc-t használ, nem megfelelő intim higiéniát folytat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!