Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az elektromos vagy a manuális...

Az elektromos vagy a manuális fejő a jobb?

Figyelt kérdés

Kevésnek bizonyult a tejem,naponta sírt hosszú evések után ezért kipótoltam tápszerrel. Cumiból kapta ezért már ritkán akar szopizni, inkább üvegből mert könnyen jön és nem kell sokat szívni. Nekem ez a kevés tejem is apadni kezdett amit úgy gondoltam míg van adom neki.

Milyen fejőt vegyek? Melyikkel lehet jobban boldogulni?

Ha fejnék amikor nem akar szopizni szaporodna a tejem, vagy lassan elapad?

2021. dec. 19. 20:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az elektromos jobb, én kézzel agyvérzést kapnék elég hamar tőle. Nekem Philips avent van, szerintem jó, szeretem. Viszont szerintem előbb kéne mellre raknod, és utána fejni. Nekem így mondták a kórházban, a szaporító fejést, hogy cici, pótlás (lehetőleg a korábban lefejt anyatej, annak hiányában tápszer), majd fejés. Nálunk gyorsan beállt, már nincs szükség tápszerre.
2021. dec. 19. 20:46
 2/10 A kérdező kommentje:

Sajnos sokszor sír ha etetni akarom mellből, bömböl és nem is akar rácuppanni vagy megszívni :(

De van amikor meg igen de akkor meg bele alszik pár perc után .

2021. dec. 19. 20:57
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az elektromos határozottan jobb. A szoptanít készülékről hallottál már?
2021. dec. 19. 21:08
 4/10 anonim ***** válasza:

Igen, először mindig cici, akkor is ha semmi nem jön. Kell az inger a mellednek, mert ha csak géppel fejsz, el fogsz apadni.

Amúgy most egy mellgyulladás miatt szinte a 0-ról kellett visszahozni a tejtermelést a jobb mellemben, és a tapasztalataim a fejési technikákkal a következő.

1. hely baba. Ő tudja a leghatékonyabban üríteni a mellet, és felszaporítani a hozamot.

2. hely kézi fejés. Ha a baba nem opció (nekem sajnos nem lehetett a gyulladt mellnék), akkor a kézi fejés hatékonyabb, mint a gépi. Ez kis mennyiségeknél még hatékony is lehet, látod az áramlást, közben érdemes masszírotni a mellett és így látod, hogy mely területek termelnek tejet és hol kell még fejleszteni. Egy csomó dologra ekkor jöttem rá, pl. mikor jön a zsírdúsabb tejem

3. elektomos. Az én készülékem Lansinoh. Stimuláló és fokozattal. Arra nagyon jó, hogy a felesleget lekapja az ember vele. És ebben a medela 400 ezer forintos készüléke sem jött be jobban. Mélyebb fejéshez már kell vagy a pici, vagy a kézi fejés. Így én amikor beindult a tejem és már túl sok volt a kézihez a mennyiség, akkor először géppel leszedtem a nagyját, és amikor a gépnél már semmi nem jött, akkor kézzel még fejtem egy picit.

Nekem a cumizavaron a Lansinoh cumija 1-es sokat segített. Próbálja anyamell érzetét kellteni. Az elején amikor nekem sem volt elég a tejem mindig először jött a baba, mindkét mellre és csak utána a gép.

Ha nem tudod hogy kell kézzel fejni akkor a védőnő elmagyarázza ha megkéred. Kis mennyiségnél én inkább azt javaslom. Illetve nagyobb hozamnál a gépi után alkalmazni.

Később ha már elég a tejed, de a pici nem akar cicin lenni, én azt csináltam, hogy amikor levállt, akkor kézzel fejtem 1-2 csöppnyit amir ott hagytam a bimbón, így láttam hogy van még, és addig nem kapott pótlást. Inkább váltottam cicit, testhelyzetet, fogást, de pótlásho már csak akkor nyúltam, ha tényleg nem volt semmi.

2021. dec. 19. 21:10
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tényleg először őt kellene valahogy rávenni még ha sír is. De ha sír hamar feladom és beadom a derekam és jöhet a pótlás. De muszaj megpróbálnom ha akarok neki adni egy kis anyatejet még.
2021. dec. 19. 21:57
 6/10 anonim ***** válasza:

Először is nekem mutatták, hogy ilyenkor meg kell finoman csípni a tarkóján vagy dorzsolni a labujjait ha bealszik. Másodszor lehet lövell a cicit, ilyenkor kicsit kézzel lefolyatsz egy kis tejet hogy ne spricceljen erősen a szájába, illetve érdemes sírásnál cicit váltani vagy pózt. Van amikor azért sír mert bofognie kell.

Nekem az elektromos vált be amúgy. Plusz lehet jön a foga, ha tüsszög és sokat nyáladzik,akkor ez is sanszos. Tudom korainak tűnik, de előfordul enyém most lett 3 hónapos és már feszül az ínyje.

2021. dec. 20. 00:10
 7/10 anonim ***** válasza:

Ja ha kénytelen vagy cumival etetni akkor ezt ajánlom mert ugyanolyan nehéz belőle inni mint a ciciből így nem szokik át az üvegre.

[link]

2021. dec. 20. 00:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia.

Én fejem 7 hónapja,ugyanígy cumizavaros lett.

Tapasztalatom alapján (legalábbis nekem)a fejéstől több a tejem.Még mindig napi szinten 6-700 ml.jön le.Mivel rossz evő a fiam sajnos,így totál anyatejes,tehát elég neki.Mindenképp elektromosat vegyél ha teheted és az aventet maximálisan ajánlom!

Én eleinte napi szinten 3 óránként fejtem.Kellett neki egy hónap mire beállt.Időszűkében később muszáj voltam csökkenteni 4 óránkéntra,utána 6 óránként aztán 8 óránként mostmár csak 2-szer fejek,reggel és este.

A lényeg hogy légy kitartó.

Próbálj 2 liter folyadékot naponta meginni.Vegyél karamalz italt,szoptatós teát vagy van homeopátiás bogyó nyelv alá a patikában.Nekem segített.Sőt more milk néven kapszula is van a tejserkentésre!

Kitartást!Ügyes legyél!

Hány hónapos a baba?

2021. dec. 20. 06:12
 9/10 A kérdező kommentje:
2 hónapos, ma reggel is nagyon nehezen akart szopni. Philips avent cumisüvegünk van és NUK márkájú is. De a cici egyre kevésbé kell én meg látom hogy apad a tej.
2021. dec. 20. 07:50
 10/10 anonim ***** válasza:

Szoptanít készülékek

Szoptatókészülékkel a babák mellen történő, de mégis mesterséges tejpótlását tudod megoldani, már újszülöttkortól.

Használatával előnyösen lehet befolyásolni a szoptatási szokások kialakulását, elősegíti az anyatej termelődését, mert a picit kellően motiválja a szopizásra. Ha megfelelően adagolod a pótlást, fokozódni fog a tejtermelődés, és akár már néhány hét használat után visszatérhetsz a kizárólagos szoptatáshoz.

Az eszköz segítségével etetheted a kicsit anyatejjel vagy tápszerrel egyaránt. A folyadék állagának megfelelően különböző átmérőjű csöveket (3-féle van hozzá) használhatsz.

A szoptatókészülék a következő esetekben használható eredményesen:

ha a baba súlya lassan gyarapodik;

ha a kicsi koraszülött;

szoptatás újrakezdése esetén (például ha cumizavaros a baba, és nem fogadja el az anyamellet, de szeretnél visszatérni az anyamellből való táplálásra);

ha a gyermek ajak- vagy szájpad-hasadékkal született;

ha egyáltalán nincs vagy kevés az anyatej.

2021. dec. 20. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!